AMPA

PRESENTACIÓ DE L’AMPA

Els centres educatius tenen com a missió l’educació dels alumnes, però per a què els centres educatius compleixin la seva missió no n’hi ha prou amb l’actuació dels professors. Els professors, tot i la seva cabdal funció, necessiten la implicació de tota la comunitat educativa per portar-la a terme: els mateixos alumnes, els pares, els professors i el personal no docent. Cadascun d’aquests membres hi té funcions, responsabilitats, drets i deures que ha de desenvolupar al llarg de tot el curs escolar.

L’Associació de Mares i Pares de Alumnes (AMPA) és la forma més eficaç que tenen els pares i mares d’organitzar-se dins del centre escolar, i les seves funcions principals són:

 

1.Donar suport a pares i mares, mestres i alumnes i també als òrgans de govern del centre en tot allò que contribueixi a la millora de la qualitat de l’ensenyament que reben els nois i les noies.

2.Promoure la participació dels pares a la comunitat educativa potenciant la seva implicació en el funcionament del centre. Des de la comissió de Jornades Familiars, per exemple, s’organitzen cada any una sèrie de sortides i activitats, tant lúdiques com de treball per aportar alguna millora al centre.

3.És un espai de reflexió que permet als pares i a les mares reflexionar i opinar sobre el funcionament quotidià de l’escola i sobre temes educatius d’abast més general. L’AMPA pot establir una plataforma oberta a la participació i reivindicació de tots els aspectes referents a l’educació, per tal d’aconseguir, juntament amb els mestres, la millor formació dels nostres fills, basada en els principis propis d’una societat democràtica.

4.És el principal interlocutor que tenen els mestres i els equips directius per tractar els temes que afecten a tot el col·lectiu de famílies.

5.Participa en la pressa de decisions i en el govern del centre mitjançant un representant al consell escolar de centre.

6.Orienta als pares en l’exercici dels seus drets i obligacions com a membres d’un centre educatiu sostingut amb fons públics.

7.Administra i gestiona els recursos que aporten els associats. La nostra AMPA s’organitza en quatre comissions, cadascuna de les quals amb la seva línia de treball:

* Comissió de llibres
* Comissió d’extraescolars (aquest any s’han organitzat activitats diferents, entre les del migdia i les de tarda: anglès, hip-hop, running, teatre)
* Comissió de Jornades Familiars

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *