4 SEGLES D’HISTÒRIA

Aquest mes de Juny els alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è hem fet una visita cultural a l’església de Sant Jaume de Riudoms dirigida pel mossèn de la parròquia, per commemorar el 400 aniversari de la seva construcció.

En primer lloc el mossèn ens va ensenyar l’antic escut (1606) que hi ha a la façana. Seguidament ens va explicar que l’església és una barreja d’art gòtic i renaixentista. Al sostre hi ha coberta en forma de volta de creueria, propi del gòtic. I la part lateral és del renaixement, una tornada a l’art clàssic, de Grècia i Roma. Vam veure les trones, que serveixen per a recitar i llegir, i per a que tothom ho senti està situada just al centre de l’església. També va parlar que a les diferents capelles laterals es reunien els diferents gremis: pagesos, modistes, fusters, pescadors… També vam poder observar l’orgue, que és l’instrument més complert de tot el món.
A dalt vam veure el cor i darrera la rosassa.

Vam mirar l’estàtua del Beat Bonaventura Gran feta de guix. Ens va comentar que va ser una persona molt important perquè va ser conseller de quatre papes, això que no havia anat a l’escola i era pagès.

Vam pujar una escala de cargol, on hi havia moooooltes escales ( 121 )
Vam poder experimentar com sonaven la Jacoba, la Sebastiana, la Bonaventura i la Immaculada. Com més grans el so és més greu. Us preguntareu, qui són? Són les campanes del nostre poble!!!!!

Ens ho vam passar genial sobretot al campanar.

AQUÍ TENIU UNES IMATGES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *