Reprimir les emocions

ÉS BO, EN ALGUNA CIRCUMSTÀNCIA, REPRIMIR LES EMOCIONS?

Si per reprimir s’entén ofegar tota manifestació d’un sentiment o emoció i si s’ha de jutjar per les evidències somàtiques i psicològiques, la resposta és que no és bo reprimir les emocions, a excepció de casos extrems on sigui vital fer-lo, però en aquests casos es tractaria de reprimir la manifestació exterior de l’emoció, i no la seva arribada a la consciència.

QUÈ OCORRE QUAN ES REPRIMEIXEN LES EMOCIONS?

En primer lloc, no podem treure cap profit d’elles. En segon lloc, igual que una ferida, un sentiment o emoció reprimida pot ‘infectar-se’ (fer-se més virulenta). Al créixer en intensitat, o a l’enverinar-se encara més en un sentiment negatiu, pot dur a l’esclat, la principal característica del qual és aparèixer d’improvís, de vegades sense relació amb l’objecte o ocasió del sentiment.

About jcruz

Orientador escolar
This entry was posted in Emoció. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *