Retallades: el resultat

Tot i que ja fa un any que es va publicar, continua essent actualitat:

[youtube]http://youtu.be/hlZkdJ9xzoA[/youtube]

Inclou la cançó No recortes, no realizado por alumnos y profesores de primaria en Valderrobres (Teruel), con la colaboración de alumnos y profesores de secundaria del IES de la localidad y dirigido por Lorenzo Latorre.

Nou currículum de Primària

El Ministerio de Educación… acaba de publicar el nou Currículum Educación Primariaw al BOE de dissabte (decret de divendres) www.boe.es/boe/dias/2014/03/01/pdfs/BOE-A-2014-2222.pdf

A més, des del Ministeri adeverteixen contra la insubmissió a la LOMCE (El Periódico):

Divendres, 28 de febrer del 2014 – 15.53 h

La secretària d’Estat d’Educació, Monserrat Gomendio, ha advertit aquest divendres a les comunitats autònomes que es neguen a aplicar la llei per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) el curs vinent que posaran “en risc l’obtenció dels títols dels seus fills”, ja que aquests s’hauran de sotmetre aquests a avaluacions basades en la nova legislació, les conegudes com a revàlides. “No és una amenaça. És una constatació. Incomplir la llei no és una opció”, ha assenyalat la número dos del ministre José Ignacio Wert durant la presentació dels dos primers decrets de desenvolupament de la LOMCE, aprovats aquest divendres pel Consell de Ministres.

Els dos decrets permetran que el pròxim curs pugui començar a implantar-se la ‘llei Wert’ d’acord amb el calendari establert pel ministeri. El més important fixa els continguts curriculars, els criteris d’avaluació i els estàndards d’aprenentatge de les cinc assignatures troncals de 1r, 3r i 5è de Primària. Les escoles hauran de destinar la meitat de les hores lectives a estudiar aquestes matèries (llengua castellana i literatura, matemàtiques, ciències de la naturalesa, ciències socials i primera llengua estrangera).

La secretària d’Estat ha recordat que ara són les comunitats les que, en vista de la definició dels continguts de les assignatures troncals, hauran d’aprovar els de les assignatures de lliure configuració autonòmica i les específiques, entre les quals ha de figurar obligatòriament la religió. “Hem complert amb el termini acordat i, per tant, les comunitats disposen del temps suficient” per complir la seva part, ha advertit, i ha recordat que “les autonomies que diuen que el termini no és suficient coincideixen amb aquelles governades per partits que han pactat derogar la llei” quan arribin al Govern.

L’altre decret és el que permetrà la creació de la formació professional (FP) bàsica establerta per la LOMCE.

 

Tipus de text

Proliferen a Internet els serveis que permeten col·leccionar, organitzar i compartir tot el que t’agrada de la web. En anglès en diuen serveis de “Curate” i encara no n’he trobat cap traducció consolidada. PearlTrees és un exemple.

I aquést és un exemple de com fer-lo servir on s’hi han recollit propostes per a treballar expressió escrita a diferents nivells educatius.

Dibujo