Nadales dels oficis

Com ja sabeu aquest any el Parvulari treballa els oficis, per aquest motiu hem triat una nadala entranyable per alguns de vosaltres, són les anomenades Nadales dels oficis.

Les Nadales dels oficis, eren un costum per estimular la generositat de la gent i que pràcticament s’ha perdut, van marcar més d’un segle les festes Nadalenques amb versos sempre tronats i dibuixos rarament il•lustres. ( text de Josep Playa del Diari Avui).

Era tradició passar per les cases a portar una felicitació, els oficis que van mantenir més temps la tradició van ser l’escombriaire, el carter, el municipal, el sereno i el vigilant. Al davant tenien dibuixos nadalencs acompanyant del dibuix de l’ofici i al darrera un poema exaltant l’esperit de sacrifici davant de l’adversitat del temps i els riscos de l’ofici.
Aquí teniu alguns exemples d’aquestes nadales. A les nostres us haureu d’esperar a acabar el trimestre, però ja veureu que bé ens han quedat, esperem que us agradin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *