Itineraris sonors al Prat amb woices

Woices és un servei web gratuït que permet crear, compartir i escoltar ecos, gravacions d’àudio (d’històries, art o curiositats del lloc, fins a memòries personals o, fins i tot, consells de viatger sobre allotjaments barats, ofertes de vols, etc.) que s’enllacen a una localització geogràfica concreta o a un objecte de la vida real. Els ecos a què es refereixen a Woices són paraules deixades per una persona en un lloc concret, que després podran ser escoltades per algú com si es tractés d’un eco de les paraules de qui les va pronunciar trobant-se en aquell indret.

La idea de crear Woices va néixer a Zafra, durant unes vacances del seu dissenyador en aquesta bonica població extremenya. L’objectiu final de Woices és crear una nova capa d’informació en format àudio, que ells anomenen l’ecosfera (a partir d’”ecos”), i que pretén fer del món un lloc més interessant.

 woices

Els professors Antoni Alberich i Raúl del Castillo, de l’ INS Ribera Baixa   han aprofitat Woices per treballar un itinerari artístic sobre les escultures del Prat de Llobregat, a partir de la informació que facilita el Centre de Recursos Pedagògics.

Consulteu els enllaços següents:

Itinerari artístic pel Prat de Llobregat. INS Ribera Baixa http://woices.com/walk/122
Materials sobre el medi local. Art a l’espai públic del Prat http://www.xtec.es/crp-elprat/mediloc/gruptreb/gruptreb.htm

Els ecos poden ser escoltats a través de l’ordinador, un mòbil o, fins i tot, un reproductor MP3. La idea de Woices és preservar per a la posteritat la història dels llocs en forma de relats o sons a partir de les contribucions dels usuaris. El web permet pujar àudios, o gravar-los en línia per la qual cosa només cal un ordinador amb micròfon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *