Què es l’obesitat?
Es tracta de l’acumulació excessiva de greix corporal, especialment en el teixit adipós, i que es pot percebre per l’augment del pes corporal quan arriba 20% a més del pes ideal segons l’edat, la talla, i sexe de la persona en qüestió .


Com calcular el pes ideal?
Per calcular el pes ideal d’un nen entre 2 i 5 anys d’edat, encara que de forma gairebé aproximada, cal multiplicar l’edat en anys per dos més vuit. Exemple: per saber quant ha de pesar, en mitjana, un nen de cinc anys, multiplica l’edat (5) per 2 i suma 8. És a dir, 5×2 +8 = 18kg. Aquest mètode no és exacte. El  millor és consultar i considerar el que digui el pediatre del nen.

Quina es l’opinió dels nens de 6é?

La majoria creuen que  aixó no està be, que els pares alimentin malament als fills, perquè desprès es posen obesos i donen mala imatge i es poden ‘burlar’ d’ells.

Gisela, Adri, Raquel i Mario.

s