ELS ANIMALS MARINS EN PERILL D’EXTICIÓ.

Els animals en perill d’extinció, necessiten ajuda!!!!!! El nostre grup ha investigat sobre els animals en perill d’extinció.Volem que aquest article serveixi perquè els animals no desapareixin tan ràpid.

ELS PEIXOS:

Els peixos són animals vertebrats, aquàtics totalment envoltats generalment d’escames i aletes. Que els hi permeten moure’s en l’aigua. Els peixos tenen brànquies. I per les brànquies respiren, els peixos són abundants com l’aigua salada com l’aigua dolça. Hi ha molts tipus de peixos:

El peix globus:es diu aixi perquè te la capacitat de inflarse quan es atacat o asustat. aquest tipus de peix viu en aigües tropicals fins a trecents metres de profunditat el seu cos esta envoltat de punxes. Es un dels peixos que està en perill d’extinció una bellesa de la natura que la podem perdre.

Peix pallasso: Es un peix marí que forma d’un paisatge arecifes de coral del pacífic. Aquest peix menja gambes i muscles. El peix pallasso esta en perill d’extinció perquè les arrecifes de coral cada vegada s’estan tancant més.

Els dofins:

El dofí és un mamífer aquàtic de l’ordre dels cetacis, que també inclou les balenes i marsopes.

Per dofins s’entén dos grups :

  • Delphinidae També coneguts com a dofins marins
  • platanistoidea de les aigües dolces dels rius indis com l’Indus i el Ganges.

Els dofins mengen en un dia una quantitat d’aliment equivalent a un terç del seu pes. S’alimenten bàsicament de peixos i calamars que agafen amb les seves dents còniques i esmolades. També mengen gambes, crancs i pops.

Meduses:

Són animals marins d’aspecte gelatinós els arrosseguen les corrents cap les costes, en els mesos de primavera. Al llarg dels tentacles tenen unes cèl·lules urticants que els fan utilitzar per defensar-se per capturar peixos petits…

Són transparents perquè el seu cos està format per un 97% d’aigua els permet amagar-se molt fàcilment dels seus depredadors. Això fa que a les platges no les agafin.

PER QUÈ SERVEIXEN ELS TENTACLES

Els tentacles tenen unes càpsules que disparen pressió o temperatura.

Un simple contacte a la pell fa que disparin petites càpsules. Ens poden injectar verí. Les meduses piquen fins i tot quan estan mortes, el seu verí els maten actiu unes hores. Els fragments dels tentacles que estan a l’aigua o a la sorra, també estan actius i poden produir picades.

Les tortugues:

Les tortugues marines viuen en zones càlides dels oceans, on viuen les meduses, mengen meduses, algues, etc.

Les tortugues estan en perill d’extinció i necessiten la nostre ajuda.

Un altre fet important es que queden poques meduses, per tant, menys aliment

Com neixen:

Neixen a la platja, els enterra a la sorra amb les potes del darrere i els ”abandona”.

Mes o menys la meitat dels ous que ha enterrat la mare, es trenquen i van cap el mar, però són pocs els que arriben cap el mar. Entre els ocells y els taurons que hi ha allà són poques que sobreviuen.

Per acabar les tortugues hivernen sota la terra.

ESTIMA ELS ANIMALS I TINGUES CURA PERQUÈ S’EXTIGUEIXEN.

Cintia, Sara, Cristina, Laura