Control de Medi

EL dimecres 15 de maig vam fer el control de medi, era de la prehistòria. Va sortir: l’hominització, els dolmens i els menhirs,el neolític i el paleolític, el control del foc, els
avenços tècnics de l’edat dels metalls, els canvis de l’economia depredadora a
l’economia productiva…

El control era llarg, ni fàcil ni difícil, normal.

Les preguntes eren molt interessants, hi havia una pregunta que en veritat era com un resum de tot.

Aquest examen va ser intensiu però el vam superar.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sant Jordi

Tot va començar el dimarts 23 d’abril el dia de Sant Jordi. Quan vam arribar a l’escola, no ens vam posar la bata, primer vam anar a l’amfiteatre a fer l’acte inaugural,  vam escoltar una historia interpretant a la formiga Piga  i un malhumorat drac. Tot seguit vam cantar dos cançons “Obre els ulls”i l’himne de Catalunya “Els Segadors”. Després vam anar al pati, a continuació vam montar les paradetes per divertir-nos. Més tard vam anar a comprar llibres.

Desprès  vam anar a dinar que hi havia:

1.canalons

2.carn arrebossada

3.flam

Als jocs florals els jutges van fer  un bon treball per escollir els guanyadors de cada curs, després de tots els premis de cada classe, al final de tot van nomenar l’Oriol Roche mestre en gai saber per haver guanyat les tres roses al llarg dels darrers anys:

1-Englantina d’or

2-Rosa natural

3-Viola de plata.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’aparell reproductor

Aquesta setmana hem estudiat l’aparell reproductor.

Això, ens ha permès saber les seves funcions, i característiques, també hem après els diferents òrgans que té cada ésser humà, tant per femení  o masculí, de l’aparell reproductor.

Femení:vagina, vulva,úter,ovaris i trompes de Fal·lopi.

Masculí:penis,testicles,escrot,uretra,conductes deferents i pròstata,vesícula seminal.

Ha  estat un tema molt interessant i molt divertit. Ens ha agradat molt.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Museu d’Història de Catalunya

El dia 11 d’ Abril vam anar el Museu d’ Història de Catalunya.

Primer vam anar a una sala, allà van demanar un voluntari per fer veure que era un home  paleolític i mentre estavem veient un video, ens anaven explicant què feien.

Després van demanar un altre voluntari per fer veure que era un home del neolític.

Tot seguit vam observar les coses que hi havia.

Ens van portar a una altra sala on hi havia l areproducció d’una casa van demanar uns voluntaris, que van fer de dona i home del bronze.

 Seguidament vam observar el bronze: joies.

Després vam observar com es feia la farina i  el molí.

Més tard vam veure la vida dels romans fent veure que un parell de companys eren romans, també vam veure  com era Catalunya. Per últim vam descobrir quines eren les parts del territori Romà.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La Pasqua

Uns dies abans de Setmana Santa vam anar a veure la Vella Quaresma. La professora de religió ens va explicar què representava la setmana santa pels cristians.

Tot seguit li vam treure un peu a la Vella Quaresma, i al cap d’uns quants dies quan la Quaresma ja no tenia cap cama volia dir que ja era Setmana Santa. La Setmana Santa consisteix en una setmana de festa, i cada dia té una tradició, exemple:dijous sant,divendres sant,dissabte sant,diumenge de rams i dilluns de pasqua.

Tradicions:dijous sant és quan fan presoner a Jesús, divendres sant és quan el crucifiquen, el dissabte sant és quan ressuscita, diumenge de rams es commemora l’entrada de Jesús a Jerusalem amb la benedicció dels rams i dilluns de pasqua és quan els padrins regalen la mona als seus fillols.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

2a avaluació

Hem acabat la setmana d’avaluacions,i estem molt cansats.

Hem tingut molta feina per estudiar i repassar els controls i estem contents d’haver-los acabat ja. De cara a la següent avaluació ens proposem estudiar més i repassar millor els controls. Hem d’informar que la propera avaluació segur que serà més fàcil i no tant difícil com l’altre…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Pràctica de la bilis

El dia 14 de març, els nens de 5è A van fer la pràctica de la Bilis. Va haver-hi certs punts de dificultat, però si anaves amb compte tot aniria bé. L’òrgan que ens van donar en realitat va ser el fetge. En el fetge hi havia introduït la Bilis. El moment més clau de la pràctica va ser petar la Bilis. Si ho feies malament, podien haver-hi conseqüències. En els
primers instants de la pràctica vam introduir oli amb aigua, i vam comprovar
que no es barrejava de cap manera, tot i que ho sacsegessis no es barrejava. Tot
seguit vam agafar la bilis la vam posar dintre de el tub d’assaig i la vam petar amb unes tisores. Després va sortir un líquid verd i vam afegir aigua amb oli ho vam sacsejar i l’oli va tardar mes en pujar cap amunt, tot i que, va pujar en un temps. Ens va agradar molt la pràctica ha estat una gran experiència !!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Pràctica dels pulmons

-El dijous 7 de març vam fer una de les pràctiques més
importants i divertides del curs, la pràctica
d’observació del pulmons de xai. Per fer aquesta pràctica hem fet servir
pulmons de xai ,i altres materials de laboratori.

Aquesta pràctica, hem tingut la sort de fer-la gràcies al
nostre estudi sobre l’aparell respiratori.

I a més perquè ens entengueu millor us farem un breu descripció:té una forma d’una mena de sacs ,i el tacte és llefiscós  el pes estava entre 170 i 185 grams , la llargada estava en 35 cm ,l’alçada  6 cm
l’amplada entre 15 i 20 cm.

Volem explicar una cosa que creiem que hauria de sortir al bloc , és que vam inflar els pulmons i van augmentar molt de volum, ho
podreu veure en les imatges i vídeos següents.

Després vam anar obrint els pulmons fins a trobar els bronquíols.

Aquesta pràctica va ser molt interessant i divertida!!

ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Pràctica del tel de ceba

El passat divendres 15 de febrer,vam fer la segona pràctica de laboratori a partir del microscopi. En primer lloc, vam agafar una ceba i amb les pinces vam treure una fina capa del bulb. Tot seguit vam posar la fina capa al portaobjectes. Més tard vam afegir dues gotes d’aigua a sobre. Seguidament vam posar unes cuantes gotes de blau de metil·lè sobre el tel de ceba.

 

 

A continuació vam col·locar el cobreobjectes al damunt, el vam introduïr a  l’interior del microscopi. Tot seguit vam posar l’objectiu per observar les cèl·lules. A més a més les cèl·lules es veien en forma d’hexàgon, així encaixaven perfectament. I vam anar posant tots els oculars fins que vam acabar.

Ens va agradar molt!!!!!!!!!!!

Publicat dins de General | 1 comentari

Projecte d’anglès

Fa 2 setmanes que vam començar a fer un projecte d’anglès. Consistia en fer una maqueta del que volguéssim mentre que ho poguéssim explicar . També havíem de fer un “Power point”.  Tot seguit ho havíem d’acabar pel dia 21 de febrer o el 22 de febrer. A continuació ens van donar una data determinada per presentar-la davant de tota la classe.

És una activitat d’anglès molt divertida de part dels professors dirigida a nosaltres! A nosaltres ens ha semblat una activitat molt divertida!!!

 

 

Publicat dins de General | 1 comentari