SOM ARQUITECTES

A l’ambient d’arquitectes, els nens i les nenes disposen d’una gran varietat de materials com per exemple: peces de fusta de múltiples tamanys i formes, capses de cartró, tubs de paper, taps de plàstic…

Aquest material es deixa a disposició dels alumnes i ells són els que decideixen què volen fer i com ho volen fer. A partir d’aquí, els alumnes de forma individual o en petits grups van experimentant amb totes les possibilitats que aquests materials els hi ofereixen. Hi ha qui construeix una gran casa, d’altres que fan un supermercat, d’altres més imaginatius que fan tot un poble…

Ells mateixos se n’adonen, amb la pròpia experiència, de com ho han de fer perquè la seva construcció  s’aguanti dreta, deixen volar la seva imaginació afegint detalls i inventen històries envers allò que han creat.

A més, també s’introdueix el concepte de plànol i molts d’ells en dibuixen un abans o després de fer la seva construcció.

Abans d’acabar la sessió els alumnes comparteixen el que han fet amb la resta de companys i expliquen com ho han fet, perquè serveix, els problemes que han tingut…

I abans de marxar cal fer una feina molt important! Fer una foto de les construccions i recollir tot el material. Aquesta tasca és força complexa i entren en joc molts conceptes: clasificar per formes, tamanys, colors, tipus de material… Però recollint també ens ho passem molt bé!.

La finalitat d’aquest ambient és:

– Potenciar la imaginació.
– Tenir un coneixement del que és bidimensional i tridimensional a nivell manipulatiu.
– Construir el concepte d’espai.
– Aprendre a compartir la construcció.
– Endreçar els materials correctament.

A continuació us oferim la possibilitat de veure alguns dels moments que han viscut els nostres petits arquitectes. Per veure-les, només heu de clicar al link corresponent.

FOTOS TRIMESTRE 1

FOTOS TRIMESTRE 2

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *