LA PETITA CIUTAT

L’ambient de la petita ciutat és un dels més apreciats pels infants. La seva distribució en diferents zones (restaurant, botiga, caseta i hospital) facilita que els nens i nenes duguin a terme activitats de joc simbòlic que els apropa a la vida adulta.

Per exemple poden anar a comprar amb el seu nadó, portar-lo al metge, anar a dinar al restaurant i menjar el que altres infants han cuinat…

El joc simbòlic és el joc en el qual l’infant imita accions de la vida quotidiana del món dels adults. Apareix quan l’infant ha adquirit la capacitat de representació, mitjançant la qual representa accions i regles bàsiques imaginàries que es refereixen als acords sobre a què es juga. El fet d’explorar i reproduir el món adult fa que es desenvolupi el pensament creatiu i els ajuda a resoldre conflictes, tensions, sentiments. No hem d’oblidar que el joc simbòlic és un aprenentatge que ajuda a l’infant a conèixer-se a si mateix i a l’entorn social que l’envolta.

Mitjançant el joc simbòlic el nen canalitza un seguit de tensions i desitjos afectius, li serveix per liquidar conflictes, per compensar necessitats no satisfetes, per invertir papers (obediència-autoritat).

Tot aquest procés de simbolització es fonamenta bàsicament als avenços que va fent el seu llenguatge, el qual li possibilita arribar a acords amb els nens que comparteix el joc. Aquesta col·laboració implica un objectiu comú i l’acceptació de normes de joc, d’uns rols.

Conforme el nen i la nena es van fent grans, es pot observar com aquest tipus de joc es va fent cada vegada més complex.

En aquest ambient també s’ajuda a millorar la seva intel·ligència intrapersonal i facilita l’adquisició de rols no sexistes, cosa necessària per formar ciutadans i ciutadanes responsables que ajudin a millorar el futur de la nostra societat.

Des d’una perspectiva lúdica, els infants imaginen com enfrontar-se a un treball de metge, poden regular el sistema de compres per casa seva, anar al súper a buscar els productes i fer cues, dins un espai que els permet canviar de rol i ampliar la seva mirada del món dels adults.

Quan acaba la sessió es recull i es fa la xerrada on poden exposar les seves sensacions i que permet la reflexió sobre el seu paper en el joc i d’altres aspectes.

Aquí teniu imatges d’allò que han fet els vostres fills/es en l’ambient. Esperem que us agradin!

FOTOS PRIMER TRIMESTRE

FOTOS SEGON TRIMESTRE

FOTOS TERCER TRIMESTRE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *