VISIÓ AMOROSA DE L’EDUCACIÓ

Ahir vaig anar a una trobada de mestres, possiblement molts d’ells pares i mares d’infants fantàstics, per fer la presentació del nou llibre de la Rebeca Wild, “Etapas del desarrollo humano”. Va ser una trobada molt instructiva per part de centres privats i públics que estan portant a terme la filosofia pedagògica dels Wild’s; una pedagogia alternativa humana que cada vegada m’agrada i em convenç més.

Volia deixar constància d’algunes de les frases que penso us faran reflexionar i pensar pel que fa a la importància de l’afecte, els vincles i l’estimació per aprendre i créixer:

  • No hi ha comprensió sense amor.
  • Estimar els alumnes per potenciar l’aprenentatge.
  • Mirar més i amb amor als infants.
  • El clima de benestar és bàsic per aprendre.
  • Escoltar de forma plena
  • L’infant és el protagonista!
  • El temps dels nens és més llarg que el temps dels adults.
  • Els límits i l’ordre són necessaris.
  • Coherència, processos de vida, respecte, amor i autonomia.

L’Olga Arnedo de la Fundació  Laura Luna de Pamplona; centre privat on porten a terme una educació autodidacta, va  acabar la seva ponència amb una frase de la Rebeca Wild que em va semblar fantàstica:

CADA NIÑO NOS INVITA A CRECER CON ÉL

Posem-nos-hi al costat deixem i respectem el seu ritme, el seu temps i el seu talent. Acompanyem-los esperant, escoltant, mirant com prenen decisions, preparant i anticipant què necessiten i actuant qual faci falta. Observem com creixen i es fan persones equilibrades, sanes i en harmonia.

 

 

 


 

One thought on “VISIÓ AMOROSA DE L’EDUCACIÓ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *