GAUDIR DEL PRESENT: “CARPE DIEM”

la bacanalEl temps és implacable. Davant l’evidència que la bellesa i el plaer són efímers i que l’arribada de la mort resulta imprevisible, hi ha una postura vital que s’afirma en la recerca dels limitats, però no per això menspreables, plaers que el món ens ofereix. Aquesta vindria a ser l’opció de l’artista renaixentista, la del vitalisme. Aquesta posició prové de l’escriptor Horaci, que va escriure en un dels seus versos el famós carpe diem (disfruta del dia). Amb el Barroc, aquesta concepció renaixentista es tenyirà de pessimisme.
Aquí podem contemplar el quadre de Tiziano, La bacanal.

Aquest article s'ha publicat dins de IMATGES i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *