EL BARROC: L’ACTITUD ASCÈTICA

la tornada del fill pròdigDe la mateixa manera que en la paràbola evangèlica del fill pròdig, recreada en aquest quadre del pintor Murillo, la culpabilitzada consciència religiosa de l’escriptor barroc l’impulsa a retornar, penedit ja dels seus errors mundans, als braços del Pare. És molt important entendre que la concepció desenganyada de la vida a la qual ha arribat l’autor del Barroc acostuma a traduir-se en un pessimisme existencial que, a la vegada, desemboca fàcilment en posicions de naturalesa ascètica. El món és un lloc de misèries on l’ésser humà expiarà el seu pecat original.

Aquest article s'ha publicat dins de IMATGES i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *