JOSEP LLIMONA: L’ESCULTURA MODERNISTA

Josep Llimona (1864-1934) està considerat com un dels escultors més destacats del modernisme català. En les seves primeres obres, encara molt acadèmiques, recull una sèrie de personatges típics i històrics del país. Ara bé, a partir de la seva estada a París el seu estil derivarà cap al modernisme, amb influències de Rodin i Meunier. D’aquesta època són La primera comunió i el famós Desconsol. Cultivà, a més, altres camps, com l’escultura funerària, fent algunes obres en els cementiris de Sitges i Arenys de Mar. Aquí tenim la seva obra ja esmentada, Desconsol.

desconsol

Aquest article s'ha publicat dins de IMATGES III i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *