Cuina Àsia meridional

Avui hem cuinat arròs amb pollastre al curry, kheer i pa de patata.

20151201_105732 20151201_105706 20151201_102405

Avui ha sigut la última sessió de cuina i enlloc de dedicar la última hora de classe a fer la conclusió del dia, hem aprofitat per parlar de la nostra experiència en el taller, el que hem après i el que ens agradaria que millorés. Aquí teniu les nostres conclusions:

Cuina del Magreb

El menu d’avui ha sigut:

hummus amb chapati 20151117_10555020151117_110822

cuscus amb xai  20151117_103634

negretes     20151117_105737

 

Avui hem cuinat plats magrebís. Un d’ells ha sigut el postre anomenat “negretes´´, que són unes galetes que es solen acompanyar amb cafè o té, etc. En aquesta recepta no es fa res amb mesura, tot ho posem a cop d’ull. Primer, hem posat en un bol mig got de mantega desfeta, sucre i dos ous. Hem barrejat una mica i aleshores li hem afegit cafè soluble, coco rallat, llevat químic i molta farina. A continuació ho hem tornat a barrejar tot molt bé fins que s’ha fet una massa. Llavors ja podíem començar a fer boletes i aixafar-les perquè siguin finetes, les hem posat en una safata i ja les podíem ficar al forn uns 8 minuts mes o menys. Potser s’haurà de fer més d’una safata perquè las galetes han d’estar separades de les altres perquè no s’enganxin entre elles. Per altra banda hem desfet la xocolata blanca i quan ja estava desfeta, l’hem posat a sobre de les galetes per decorar, i també li hem afegit coco rallat per sobre.

 

Cuina sudamericana

Avui el menú ha sigut:

20151110_103529
1r. Tàrtar de gamba
20151110_110812
2n. Pastís de carn
20151110_105724
3r. Quesillo (flan veneçolà)

A continuació us explicarem el tàrtar de gamba:

 

Per fer el tàrtar de gamba primer hem picat el tomàquet en trossets petits i ho hem  condimentat amb oli , sal i sucre. Després hem picat un ou dur, hem pelat la gamba i l’hem picada en trossets petits, i ho hem condimentat amb oli, vinagre de Mòdena  i mostassa antiga. Llavors hem posat una patata a bullir, l’hem pelada i l’hem triturada.

Finalment ho hem emplatat en una cullera per servir en aquest ordre: patata, tomàquet, gamba i ou.

Cuina d’Amèrica central

 

Avui hem fet aquest menu:

Nacho amb guacamole i salsa de tomàquet 20151103_110221

 

tomàquets farcits20151103_105332

pa de pessic de tres llets   20151103_105358

 

Us expliquem com hem cuinat les postres:

Hem ficat quatre ous un a un en un bol i els hem batut.  Hem colat la farina i el llevat i l’hem posat en el bol. Ho hem remenat, hem posat la llet condensada, la mantega desfeta i ho hem posat al forn.

Hem tret el pa de pessic, hem fet una mescla de llet llencera i llet evaporada, hem fet forats al pa de pessic i ho hem posat damunt.

Cuina nordamericana

Avui hem après a cuinar:

De 1r crema de carbassó, de 2n hamburguesa i per postres brownie.

20151027_10572820151027_11000720151027_110355

Us expliquem com hem cuinat el brownie:

Primer hem posat la xocolata en un bol, després li hem afegit la mantega i a continuació ho hem posat a desfer al microones. Mentre que es desfeia, hem barrejat en un bol, farina, sucre avainillat i ous. Llavors hem agafat les nous, les hem tallat, i ja les hem ficat a la barreja. Quan ja estava líquida la xocolata i la mantega, l’hem afegit al bol de la barreja que ja teniem feta, ho hem barrejat tot bé un altre cop i finalment ja ho hem posat al forn. Quan ja estava cuit ens l’hem menjat i estava molt bo!

Cuina dels països nòrdics

Avui hem cuinat plats nòrdics. De primer bunyols de bacallà 20151020_111031, de segon pizza de salmó 20151020_105452 i de postres un “Cinnamon roll”, que us explicarem com s’ha de preparar:

Posem en un bol un ou, farina, essència de vainilla i la mantega.

Després el removem fins que quedi una mica tou i el fiquem al forn 10 minuts.

Mentre es va fent posem en un altre bol sucre morè, canyella, llet i el barregem amb la mà fins que quedi una massa enganxosa.

Retirem la massa dura que hem ficat al forn i l’estirem amb un corró. Quan ja la tinguem plana, posem la pasta amb una llengua per tot els costats, l’enrotllem, el tallem a trossos i el fiquem al forn 10 minuts.

Ja el tenim fet!

Cuina italiana

El menú ha sigut:

-Pasta Fresca        20151013_102808

-Salsa de tomàquet i alfàbrega

– Mussaka    20151013_111846

-Broquetes de fruites amb xocolata   20151013_105258

Per preparar la pasta fresca hem fet la massa i la hem envoltat amb paper de fil i l’hem deixat reposar.

Després de que l’haguem deixat reposar, l´hem amassat amb el corró, posant primer farina a la taula com si fossi pluja, li a vam passar per la màquina especial per fer pasta fresca.

Quan ja l´havíem passat per la màquina especial , vam posar la pasta separades per fils perque es sequi i es couï amb aigua.

Per preparar la salsa de tomàquet, hem picat la ceba i l’all i ho hem posat a fregir.

Després, vam escaldar els tomàquets, els vam pelar, tallar a trossos i els vam afegir a l’all i la ceba. Ho hem sofregit uns minuts i l’hem barrejat amb la pasta.    20151013_111244

Cuina catalana

Avui ha sigut el primer dia al taller de cuina! Els “aprenents de cuiner” han començat a aprendre a fer servir els ganivets a la cuina, el nom de molts estris i a cuinar!

20151006_110804
Han preparat tots els ingredients per fer una truita de patates. Llàstima que no ha donat temps d’acabar-la!
20151013_103615
Han fet un pa de pessic de iogurt. Estava boníssim!!!
20151006_111101
I el més important: en acabar de treballar la cuina sempre ha d’estar neta i recollida!!!

 

A partir d’ara els nois i noies del taller us explicaran ells mateixos les seves experiències i us ensenyaran els plats tan bons que hauran preparat!!!