Ha estat notícia…

  • Dos alumnes del Col·legi Sagrat Cor guanyadors de concursos matemàtics.

L’alumne David Farré Gil de 3r d’ESO es va presentar a la prova Cangur que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques, en la seva 18ena edició, es va situar en el 14é lloc d’un total de 6174 participants. L’acte de lliurament de premis es va celebrar a l’UPC el dijous dia 16 de maig.
També l’alumna Clàudia Marco Vidal de 2n de Primària, que es va presentar al concurs matemàtic que organitza l’ABEAM (Associació de Barcelona per a l’Estudi i l’Aprenentatge de les Matemàtiques) va resultar la 1a classificada en la seua categoria d’un total de 116 obres participants.

  • Conclusions XXII Jornada del Consell Escolar de Catalunya

El Consell Escolar de Catalunya va realitzar el passat 10 de novembre la Jornada de reflexió: L’impacte i la contribució de les tecnologies digitals en l’educació. Posteriorment el Ple del Consell Escolar de Catalunya va aprovar el 9 d’abril el document de conclusions de la jornada.
 

  • III Jornada de l’Adolescència: Sexualitat i Adolescència

El passat 16 i 17 de maig es va organitzar al Campus de la URV Terres de l’ Ebre la III Jornada de l’Adolescència: Sexualitat i Adolescència.

 

  • Jornades d’Emprenedoria i del Coneixement a l’Institut Montsià

A l ’Institut Montsià es van realitzar del 18 al 21 de març aquestes Jornades amb la voluntat de crear un espai de trobada entre alumnes, nous emprenedors i professionals relacionats amb la creació d’empreses. Van ser pensades amb la intenció explícita d’intercanviar experiències i fomentar la cooperació entre nous empresaris.
Es van presentar diferents ponències d’experts en la matèria i experiències d’èxit en la posada en marxa d’idees emprenedores que ja estan consolidades al mercat.
Aquí podeu veure l’acte d’inauguració.

 

  • 2a Jornada d’Excel·lència a l’Educació

El passat 25 d’abril, el Caixa Fòrum de Barcelona va acollir la 2a Jornada d’Excel·lència a   l’ Educació, que organitzava l’Associació Catalana per l’Excel·lència amb el suport de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya(FECC) i l’Obra Social “la Caixa”.
La jornada tenia com a objectiu reunir els diferents centres educatius que treballen per la millora de l’ensenyament mitjançant les metodologies de qualitat i l’excel·lència, i així compartir idees i experiències.

 

  • L´Institut Montsià aconseguix un 2n premi en l’ acte de lliurament del sext Premi Federico Mayor Zaragoza

El passat dissabte 25 de maig, els alumnes de 2n ASO de l’Institut Montsià (Departament de Serveis Socioculturals i a la Comunitat) van ser premiats en el marc de la sisena edició dels premis FEDERICO MAYOR ZARAGOZA amb el tema “De súbdits a ciutadans, de súbdites a ciutadanes”. Concurs de bones experiències i accions transformadores per a construir un món millor.

 

  • XII Trobada de corals escolars de les Terres de l’Ebre

El passat curs 2012-13, el Departament d’Ensenyament va organitzar la XI Trobada de Corals  d’Educació Infantil i Primària amb l’objectiu de difondre la pràctica i la creació musical dels infants, reconèixer la gran labor musical i educativa que realitza el professorat i distingir el treball que els centres docents duen a terme en aquest camp.

Amb les trobades es facilita l’actuació pública d’estes corals davant d’altres centres, proporcionant un espai on es visualitza el treball dut a terme durant tot el curs per cadascuna d’elles. També es facilita que l’alumnat conega molts altres xiquets i xiquetes de Catalunya que com a ells els agrada cantar.

Als SSTT Terres de l’Ebre es va fer els dies 22 i 23 de maig a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

 

  • L’Escola Soriano-Montagut va participar amb èxit al IX Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i Fundació Enciclopèdia Catalana, en el marc del Pla Nacional de Lectura (2012-2016), d’Impuls de la lectura: 100% lectors, han arribat a un acord de col·laboració per a l’organització del IX Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta.  El proppassat 6 de maig, a la seu dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tortosa, es van celebrar els Quarts de Final on van participar escoles i instituts de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre. L’Escola Soriano-Montagut d’Amposta va participar amb Anna Duart en la categoria de Grumets Vermells de Cicle Mitjà , Andreu Panisello en la categoria de Grumets Verds de Cicle Superior, i Diana Badea en la categoria de Timoners de l’Aula d’Acollida. Entre tots els participants es va triar un lector de cada categoria que va passar a la fase següent. Les alumnes Anna Duart i Diana Badea van guanyar a les seues categories i van participar a la semifinal que es va fer a Tarragona posteriorment, durant la segona meitat del mes de maig.

Aquest article ha estat publicat en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.