Destacats

1.  Maletes didàctiques de ‘la Caixa’: Economia i Una petita mirada al món

El CRP del Montsià disposa de dos nous recursos pedagògics per complementar les programacions de l’aula i aprofundir en el treball competencial de l’alumnat. Es tracta de les maletes següents:

  • Kit Economia:

Què saben els alumnes sobre economia? Quines eines tenen per comprendre l’abast que té en les seves vides? Obra Social “la Caixa” ha detectat que la formació en economia ha estat i és una de les assignatures pendents de moltes generacions.

Per aquesta raó, i seguint les recomanacions de la Comissió Europea i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE), així com de l’informe PISAeduCaixa incorpora recursos que expliquen els conceptes bàsics de l’economia i les finances.

Una aposta per l’aprenentatge, la pràctica activa i la reflexió sobre aquesta temàtica per treballar a l’aula amb els vostres alumnes.

Competències que es volen adquirir: Autonomia i iniciativa personal.

  •  Una petita mirada al món:

El kit es dirigix a professors/es d’educació infantil i primer cicle de primària, i conté una sèrie de recursos poden ser utilitzats de manera independent i adaptant-los a les necessitats de l’aula.

Cada poble ha expressat la seva forma d’interpretar el món a través dels contes, els jocs, les cançons i lallengua en què ho expressen. El kit està format bàsicament per l’adaptació de jocs, cançons i contes tradicionals i, de cada un, s’extreu una proposta de treball a l’aula.

Però no només hi ha la tradició. Els sentiments que tenim són bàsics per poder entendre la realitat que ens envolta. Per això, hem volgut dedicar algunes propostes a analitzar i expressar els nostres sentiments.

Sens dubte, una eina útil per al professorat i que contribueix a fomentar valors com la solidaritat i el respecte pels altres.

 Competències que es volen adquirir: Competència social i ciutadana

El CRP disposarà d’estes maletes temàtiques fins al gener de 2014.

2.  II Jornades de l’Aula al Pati: Col.laborar i aprendre amb els altres

Us avancem que les segones Jornades de l’Aula al Pati se celebraran els propers 24, 25 i 26 d’octubre de 2013, a les instal.lacions del Centre d’Art de les Terres de l’Ebre (Amposta). En breu rebreu tota la informació dels diferents tallers i espais de participació de l’esmentada activitat, inclosa dins del PFZ de la comarca del Montsià.

Aquest article ha estat publicat en Destacats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.