Notícies

L’Escola Sant Blai – ZER Terra Alta presenta el seu programa: Voleu Conèixer el nostre entorn?

Programa que ofereix activitats guiades per part dels mestres i alumnes del seu centre per altres centres que visiten la Via Verda de la Terra Alta. Té l’ objectiu d’ apropar el seu entorn als alumnes de les escoles visitants generant l’ aprenentatge entre iguals.

Més info:  Tríptic Escola de Bot.

 

Any Espriu

El 10 de juliol es compliran 100 anys del naixement de Salvador Espriu. Per això la Generalitat de Catalunya va designar el 2013 com l’Any Espriu. Fins el desembre s’organitzaran actes i celebracions de caràcter cultural, cívic i participatiu per difondre i actualitzar l’obra de l’escriptor i per fer memòria del seu compromís cívic. De fet, el lema de l’any és “Ens mantindrem fidels”.

A continuació us adjuntem els enllaços d’interès on trobareu tot de notícies sobre l’efemèride i també un conjunt de propostes didàctiques per treballar l’obra de l’autor a l’aula.

http://www.anyespriu.cat/

http://www.xtec.cat/web/centres/celebracions2013/anyespriu

 

1r Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica

Es convoca aquest premi organitzat conjuntament pel Departament d’Ensenyament, el Departament d’Agricultura i el Departament  de Territori i Sostenibilitat.

Podran optar al premi tots els centres educatius d’Educació infantil, primària i secundària o llar d’infants de Catalunya que hagin desenvolupat al llarg del curs escolar 2011-2012 un projecte o una experiència relacionats amb la producció agrària o l’alimentació ecològica.

El termini de presentació finalitza el dilluns 8 d’abril de 2013

Bases del concurs i inscripció ho porta l’Associació Mamaterra

 

Nova web del Departament d’Estat dels EEUU per a l’aprenentatge de l’anglès

L’Oficina d’Educació i Cultura del Departament d’Estat dels Estats Units ha engegat una nova pàgina web amb recursos i materials per a l’aprenentatge de l’anglès com a llengua estrangera, així com per al foment del coneixement de la societat i la cultura dels EUA. Es diu American English:

Més info: http://www.americanenglish.state.gov/

 

Convocatòria projectes Vídeomat 2013

Des del CREAMAT fan arribar informació sobre, el projecte vídeoMAT2013 que estan posant en marxa. Primera edició d’un projecte en el qual els i les alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest les aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn.

El termini d’inscripció és del 21 de gener al 4 d’abril.

Al bloc videomat.cat podeu trobar les bases de participació i tota la informació relacionada amb el projecte.

http://phobos.xtec.cat/creamat/joomla/

 

Activitats del Parc Natural Cadí-Moixeró

Des del Centre d’Interpretació del Parc Natural Cadí-Moixeró i el seu entorn, ubicat a Bellver de Cerdanya, ens arriba informació sobre l’oferta de les activitats i visites escolars  que es poden fer al centre.

Més info: http://www.bellverecoturismecerdanya.cat/activitats-en-grup

 

XVI edició de l’Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM)

S’ha obert el termini d’inscripció a la XVI edició de l’Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM) que va començar el passat 7 de gener i s’acabarà el 24 de maig. Aquesta activitat s’adreça als alumnes de primària i secundària, i tant la participació com l’entrada als monuments és completament gratuïta.

Participar a l’EFIM consisteix en visitar i fotografiar o filmar un monument. Els participants han de formar part d’un col·lectiu escolar i han d’estar acompanyats d’un professor responsable del grup. L’edat dels alumnes participants ha de ser d’entre 10 i 20 anys.

Les bases de participació es troben al web de l’Experiència Fotogràfica.

 

Presentació nou material didàctic: El museu explora. Obres d’ art a examen

El Museu Nacional d’Art de Catalunya posa a la vostra disposició  el material docent a l’entorn de l’exposició El museu explora. Obres d’art a examen. Els continguts estan adequats als nivells de 6è d’Educació Primària, ESO i Batxillerat.

Més info: http://www.mnac.cat/doc/lan_001/docents_Explora.pdf

 

Porres, Alfred.- Relaciones pedagógicas en torno a la cultura visual de los jóvenes. Editorial Octaedro, Barcelona, 2012, 94 pp.

A continuació us donem a conèixer una publicació que tracta de nous plantejaments dins del món de l’ensenyament, l’autor de la qual és Alfred Porres, professor del Dep. d’Educ. Visual i Plástica de l’INS Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita i que creiem molt interessant. En breu, al Centre de Recursos del Montsià es realitzarà una presentació de l’esmentat material a càrrec del mateix autor. Us n’adjuntem una referència.

D’altra banda, a la revista ‘Cuadernos de Pedagogía’ (núm. 430, gener de 2013) , l’Alfred Porres publica un interessant article dins del tema del mes sobre les relacions dels jóvens amb el saber. L’article en qüestió porta per títol ‘Sujetos que preguntan’.

Alfred Porres Pla és doctor per la Universitat de Barcelona i membre del grup d’investigació consolidat Esbrina, Subjectivitats i Entorns Educatius Contemporanis. Tracta de concebir la relació pedagògica com un encontre entre subjectes. El fet d’intentar unes altres narratives per a l’educació i explorar les relacions entre cultura visual i subjectivitat són només alguns dels focus que emergixen de la cruïlla de ser professor de secundària, investigador i artista visual d’art contemporani.

A través de les històries dels/de les jóvens i de les seues creacions visuals, l’obra els/les convertix en protagonistes i narradors/es. El llibre explora també la posició dels/de les  alumnes com a productors/es d’una cultura pròpia que, sovint, no és entesa pels més grans, ja siguen la pròpia família o els docents.

 

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.