Destacats

XXI Jornades Pedagògiques de l’Anglès

Els dies 15 i 16 de febrer es van celebrar la vintiunena edició de les Jornades Pedagògiques de l’Anglès a l’ESC Consol Ferré d’Amposta. Per tal d’atendre els diferents nivells del professorat assistent, les sessions es distribuïxen de forma paral·lela entre els nivells de primària i de secundària, de manera que els/les participants es van distribuint a partir d’aquest doble itinerari que respon a interessos diferents.

Des de fa ja diverses edicions, es vol donar més èmfasi a les pràctiques de referència dels centres del territori, entre les quals destaquen les activitats CLIL, tant a primària, secundària i com també als cicles formatius. Practiques que s’intercalen també amb les ponències a càrrec d’experts/es del món de la docència de la llengua anglesa.

Com a novetat respecte a anteriors cursos, les jornades d’enguany han comptat amb la col.laboració i suport d’alumnes del cicle formatiu de turisme de l’INS Montsià, les quals van realitzar tasques informatives i d’atenció al públic en general.

 

XVI Jornades Pedagògicomusicals


El proppassat dissabte 9 de març es van celebrar la setzena edició de les Jornades Pedagògicomusicals. Es van realitzar a l’ESC Miquel Granell d’Amposta i van comptar amb un parell d’experts de renom, en Xavier Muñoz i el sr. Carles Bernús, els quals van conduir respectivament, dos tallers monogràfics que tractaven sobre el ritme reciclat, i el treball en l’aula musical activa. Les Jornades Musicals del Montsià, que se celebren amb una periodicitat anual, s’inclouen dins del Pla de Formació de la comarca del Montsià, i han comptat en la present edició amb la participació de més d’una cinquantena de professorat, tant dels centres de primària com de secundària.

 

Desplegament de les competències bàsiques

El passat 20 de febrer, a la sala d’actes dels Serveis Territorials, l’equip de la direcció general de Secundària van presentar els documents del desplegament de les competències bàsiques que permetran donar coherència al currículum de secundària, i lligar-ho al tema de l’avaluació amb les concrecions pertinents. La mateixa reunió, amb l’equip de la direcció general de Primària, van vindre al territori el 13 de març per realitzar la mateixa presentació corresponent al currículum de primària. A ambdós presentacions van ser convocats els equips directius  dels centres de secundària i de primària respectivament, i també el professorat dels serveis educatius.

La documentació esmentada establix, en cada etapa educativa i per cada àmbit, quina és la gradació de les competències bàsiques que hauria d’assolir l’alumnat. Alhora, determina els continguts clau associats a cada competència i inclou un seguit d’orientacions metodològiques per tal que el professorat les puga aplicar a l’aula.

Podeu accedir als documents específics al següent enllaç:

 

 

 

 

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en Destacats. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.