Centenes, desenes i unitats

El treball de la desena i la centena amb els infants de Cicle Inicial és un dels més importants, ja que els permetrà posteriorment entendre les operacions portant i la construcció de nombres més grans.

Agrupar quantitats de 10 o de 100 no és fàcil i intentem oferir-los materials manipulaples per poder comprendre aquests conceptes.

unitatsdesenes-i-centenes-2-638unitatsdesenes-i-centenes-3-638

 

 

 

 

 

 

Amb aquests enllaços podran seguir practicant les desenes

las decenas

Sumar fins a deu

Descomposar desenes

Desenes i unitats

Números a l’espai

Gots

Numeració 1-50

Dictat de nombres

Aquests per treballar les centenes

La loteria

L’àbac

Representa gràficament

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

El pot de la calma de l’Univers

Per acabar el nostre projecte dels planetes, els alumnes de 2nB, hem fet una ampolla de la calma. A part de representar l’univers, aquest pot funciona com una bola de neu. Hem d’agitar l’ampolla amb energia i després deixar-la quieta i observar com la brillantina es va movent i dansant sobre l’aigua. En molts infant (i adults) té un efecte hipnòtic. Ens transporta a la calma i serenor. Quan el nen o la nena està enfadat o nerviós el seu ritme cardíac i respiratori s’accelera. En aquestes situacions és important oferir alternatives que facin focalitzar l’atenció dels nens en estímuls de ritmes pausats. El fet de concentrar-nos en la baixada i moviment de la purpurina surant a l’aigua ajuda a sincronitzar un ritme intern més lent. I això, ajudarà a restablir la calma abans.

Als nens i nenes de segon els hi ha encantat poder fer-ho i experimentar d’aquest “efecte hipnòtic”. Us deixem els ingredients i passos a seguir per si us animeu i voleu fer algun pot sensorial similar a casa.

  1. Hem posat aigua fins la meitat de l’ampolla.
  2. Hem afegit glicerina ( xampú transparent o gomina de cabell) i ho hem barrejat molt bé. Utilitzem la glicerina perquè hi hagi fluids de diferents densitats i així la purpurina baixi a diferents velocitats.
  3. Hem posat una mica de colorant blau fins que ha agafat el color que més agradava.
  4. Hem afegit la purpurina de color blau i platejat i les estrelles de diferents colors per simular l’univers.
  5. Ho hem remenat tot molt bé.
  6. Per últim, hem posat aigua fins que s’ha omplert el pot, deixant un dit d’aire perquè el contingut es mogui quan barregem.
  7. El resultat ha estat espectacular!

Us deixem unes fotos per veure el procés i el resultat. Clica aquest enllaç!

El Cavall Blau

Visualitzem aquest bloc com una finestra oberta al món. On compartir i gaudir de les coses que pasen dins l’escola i que no sempre podem compartir.

Aquí teniu un petit recull de fotos dels alumnes de 1rA en algunes de les activitats que hem realitzat. Gaudiu i aprofiteu que expliquin tot el què fan……

 

La Carta al Reis

Algunes cases aquests dies s’escriu una de les cartes més esperades de tot l’any. La dels reis de l’orient. A l’escola els alumnes de cicle inicial també fem carta. Amb desitjos d’amor i benestar per tothom i també d’alguna joguina per l’escola. Esperem que els reis siguin molt generosos en tots els sentits.

FOTOS

 

La carta per internet

Un conte de reis

El quart rei d’orient

 

pels pares també tenim regals…..

La carta als Reis. Recomanacions i propostes

Taller de reciclar

Aquesta setmana els alumnes de primer han realitzat el taller de reciclatge que ofereix l’Ajuntament d’Olesa.

Aquest taller és un resum del treball  de reciclatge que es va  iniciar a infantil.  I que és un dels eixos del nostre treball d’aquest primer trimestre per conjuntament prendre consciència i anar trobant solucions per tenir cura del planeta Terra.

FOTOS

Podeu seguir aprenent amb aquests jocs…

Sortida al cultiu de l’Olivera

Els nens i nenes de 2n B hem fet una excursió per Olesa visitant vinyes, cultius d’oliveres i el Molí d’Oli. Ha estat una sortida molt interessant on hem pogut aprendre moltes coses de les oliveres, les olives i l’oli.

Hem caminat força fins arribar a uns cultius on hem pogut veure com es poden collir les olives i quines màquines i estris es poden utilitzar: braç vibrador, pentinador, la borrassa…

Després hem anat al parc de l’ajuntament a jugar i dinar reponent forces per poder acabar la nostra visita en el  Molí d’Oli on hem vist el cicle de les olives. Des de que entren en caixes fins que surten en garrafes d’oli. També hem fet un petit tastet del meravellós oli que tenim a Olesa.

Aquí teniu les fotografies de la sortida!