ULTIMES ACTIVITAS DEL CURS A PRIMER

Aquestes darreres setmanes hem fet diverses activitats a l’escola relacionades amb diferents temàtiques. Aquí us deixem una petita mostra perquè pugueu gaudir-les en família.

La Loli i la Blanca estem molt contentes de com ha anat el curs i d’haver pogut compartir tants bons moments amb els vostres fills/es.

Darrers dies d’escola 1rA

Darrers dies d’escola 1rB

Gimcana Juny 2023

Racons 1rA

Racons 1rB

Activitat família “immersió + fotos submarines” 1rB

                                        Bones vacances d’estiu!

 

 

 

APADRINAMENT LECTOR

Tota la comunitat està molt emocionada amb aquest nou projecte de l’escola que es va iniciar al mes de gener.

Grans i petits han compartit moments de lectura un cop a la setmana.  Cada curs ha fet dos grups i un d’ells es quedava a l’aula llegint els llibres, revistes…del racó de biblioteca i l’altre grup anava a la biblioteca de l’escola i podien triar quina lectura fer d’un gran ventall de possibilitats.

S’ha iniciat una relació  entre els infants on la lectura, el coneixement, era el pont d’unió entre padrí/na i fillol/a i . A més , el projecte ha generat un vincle d’amistat i de respecte entre les nenes i els nens.

Aquí podeu clicar i veure algunes de les fotografies del projecte.

1rA-5è A

1rB-5è B

2nA-6è A

2nB-6è B

RACONS EN FAMÍLIA

Aquest curs 22-23 serà recordat com l’any de tornar a obrir les portes a l’escola Puigventós.

Els infants han tornat a compartir els racons amb les persones que més necessiten i estimen, la família.

Us volem agrair l’esforç que heu fet per participar d’aquest projecte tan important.

L’equip de mestres us vol deixar algunes imatges dels

racons en família.

1rA

1rB

2nA

2nB

 

AMBIENTS 2022-23

Aquest curs la comunitat de mitjans han gaudit,  un any més, passant pels diferents ambients de l’escola.

Les nenes i els nens de primer i segon s’han barrejat i han compartit situacions d’aprenentatge. Cada grup d’infants han passat per tots els ambients i  han fet tres sessions de cadascun.

Aquí us deixem unes fotografies dels diferents ambients.

Esperem que us agradin.

MÚSICA

FEM TEATRE

SOM ARQUITECTES

SOM ARTISTES

PETITA CIUTAT

JOCS DE TAULA

 

TROBADA DE JOCS DEL MÓN DE 1R

Ahir dimecres 10 de maig, els i les alumnes de 1r vam anar al camp municipal de futbol de Sta. Coloma de Cervelló per participar junt a altres escoles de la comarca a la XIII trobada de jocs del Món
organitzada pel Consell Esportiu del Baix Llobregat.

Vam gaudir molt de tots el jocs que ens varen explicar en un dia magnífic:

 • Les Banderes (Guatemala)
 • Ànec, ànec, oca, oca (Estats Units)
 • Ajudem al Cec (Nova Zelanda)
 • Els 4 Llops (França)
 • La Bruixa Mana un Color (Itàlia)
 • La Batalla dels Continents (Canadà)
 • La Mare i El Gegant (Romania)
 • La Kukla (Grècia)
 • Futbol sense Pilota (Portugal)
 • Cercle Xinès (Xina)
 • Indis i Pistolers (Uruguai)
 • Storfiskaleikur (Islàndia)

I a l’acabar la trobada , vam anar a dinar al Parc Torreblanca de Sant Joan Despí on també vam tenir un estona d’esbarjo al finalitzar l’àpat.

https://drive.google.com/drive/folders/10QhZT8aYdrcUncUBaZ7JNUv7ELRD34H2?usp=sharing

 

 

SANT JORDI A LA COMUNITAT DE MITJANS

El dilluns 24 d’abril vam celebrar un Sant Jordi  diferent i innovador a l’escola Puigventós. Us en volem fer cinc cèntims.

1. Lectura de contes per un forat

La diada va començar amb la lectura d’un conte a cada classe.

Durant la setmana abans de Sant Jordi hi va haver dotze contes penjats al vestíbul de l’escola. Cada conte estava embolicat, excepte una petita part per on es podia veure un tros de la portada. Durant la setmana els infants passaven per l’entrada i imaginaven quin conte podia ser. Cada curs tenia un conte assignat escollit curosament per la comissió de biblioteca de l’escola.

El dilluns, una mestra d’un altre curs va despenjar,  desembolicar  i llegir el conte de la classe amb les nenes i els nens.  Va ser un moment molt intrigant. Aquí podeu veure algunes fotografies de l’activitat.

 

2. Visita a l’exposició de punts de llibre.

A la biblioteca de l’escola hi havia exposats tots els punts de llibre que havien fet algunes famílies de la comunitat de petits la setmana anterior. També hi havia una col·lecció de contes sobre Sant Jordi.

Les nenes i els nens van anar a la biblioteca i van poder veure tots els punts de llibre. Després van poder votar, individualment, quin era el punt de llibre que més els agradava per representar l’escola Puigventós el curs 22-23.  Us volem compartir algunes imatges de l’activitat.

3. Lectura dels contes escrits per algunes famílies del Puigventós. 

Primer de tot, agraïm a les famílies que van participar en la creació del conte de l’escolasense elles no s’hauria pogut fer aquesta activitat tan especial.  El dia de Sant Jordi es van fer les lectures dels contes de primer i segon. Els infants van escollir el conte que seria el representant de la comunitat de mitjans als Jocs Florals de l’escola.  Aquí en teniu alguna fotografia.

4. Jocs Florals a la tarda.

A la tarda es van celebrar els primers Jocs Florals de l’escola al gimnàs del centre. Totes les nenes i els nens de primària hi van assistir.
Els alumnes de sisè van col·laborar presentant l’acte i amenitzant-lo amb música.
Va haver-hi el reconeixement a dos alumnes que van assistir al certamen de lectura en veu alta. També es van llegir els contes representants de cada comunitat escollits pels infants de primària. A més, totes les nenes i els nens que van escriure un conte amb les seves famílies van pujar a l’escenari per recollir un diploma. I totes les comunitats van rebre un conte. Els Jocs Florals es van finalitzar gaudint d’una peça musical.

Fotografies dels Jocs Florals.

 

 

 

 

 

PROJECTE DELS ANIMALS

Durant el segon trimestre a medi els alumnes de primer vam estar treballant els animals per equips cooperatius on cada membre del grup tenia la seva funció i un rol a desenvolupar. Per grups van fer tot un treball de recerca tot investigant cada animal que havien triat a partir de diversos recursos i materials.

Si voleu veure les fotos clica l’enllaç:

1rA

1rB

“CONEGUEM UN INSTRUMENT” SORTIDA A L’ESCOLA DE MÚSICA

Dimecres 29 de març els alumnes de 1r vam anar a l’Escola Municipal de Música d’Olesa de Montserrat. Vam gaudir d’una bona estona coneixent diversos instruments de la banda, que està formada per persones de diferents edats. Ens van ensenyar els instruments, vam escoltar com sonen, quin tipus d’instruments eren i ens van fer un petit concert, fins i tot van fer sonar la melodia d’algunes cançons de pel·lícules molt conegudes  que havíem d’endevinar. Tothom, va acabar cantant, ballant i ens ho vam passar d’allò més bé.

Per veure les fotos clica la imatge.

COOPEREM O COMPETIM?

Divendres 31 de març els alumnes de 1r vam fer una activitat dinamitzada per Irènia,  grup d’especialistes en educació en valors. Aquest taller l’ofereix l’Ajuntament d’Olesa  de Montserrat a les escoles del municipi.  Vam realitzar  activitats en grup tot donant importància al treball en equip.

Voleu veure les fotos? Cliqueu aquesta  imatge.

Jack and the magic beans

En Jack i el seu pare són molt pobres: només tenen una vaca. En Jack porta la vaca al mercat per vendre-la, però, de camí, li dona la vaca a un drapaire a canvi d´unes mongetes màgiques. El pare, enfurismat, les llença per la finestra. Al dia següent, les mongetes van germinar i al seu lloc, va créixer una altíssima mongetera que arribava fins el cel… En Jack s´hi va enfilar i va descobrir, a sobre dels núvols, un castell on viu un terrible ogre… amb una gallina que pon ous d´or! En Jack ha d´actuar ràpid si vol emportar-se-la, així mai més seran pobres!

Dijous passat, tota la comunitat de mitjans vam gaudir d’aquesta magnífica obra al gimnàs de la nostra escola de la mà de la companyia  La Maquineta.

Us deixem el recull, esperem que les pugueu compartir amb els vostres fills i filles.

https://photos.app.goo.gl/CFjJAGC3uHpxWQJ67