Una colònia a la classe

Aquest trimestre a la classe, l’Assumpta la mestra de naturals, ens va portar formigues de l’espècie messor barbaros per fer-ne l’observació de com es comporten i estudiar la seva metamorfosi. Ens les va portar amb una capsa i les formigues estan dins d’un tub transparent envoltat amb cartró perquè si els hi dóna molt la llum estan poc actives, no anirien a buscar aliment i la reina no pondria ous.

Yang Fan,Oriol i César

El 21 de gener l’Assumpta, la mestra de naturals, va portar a la classe una colònia de formigues de l’espècie Messor Barbaros (nom científic); hi havia una reina i vuit obreres.

El primer dia ens va donar un full, que era un diari per registrar tot el que els hi passava a les formigues. El “formiguer” estava dividit en tres parts: la cambra de la reina, la part més important, la cambra de menjar, on els hi posem el menjar i el tub de comunicació, per comunicar les dues parts principals.

Hi havia un cilindre de cartolina que tapava els tubs per donar-li’s foscor, perquè si la reina està molta estona amb llum no pon ous.

Aquesta activitat ens agrada molt perquè és interessant i ens agradaria aprendre molt més sobre aquest tema.

David, Pau M. i Eric

formiguesformigues2

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *