El nostre guió

SEQ. 1 HABITACIO NOIA               INT. TARDA

habitacio anna 1habitacio anna 2habitacio anna 4

L’Anna està asseguda a l’escriptori de l’habitació. Té tota la taula plena d’apunts i alguns llibres. A la paret té penjats els horaris de l’Institut. La veiem de perfil, estudiant, sembla cansada. Sona el mòbil, ella mira el telèfon i es queda uns moments dubtosa, finalment despenja.

– Ei Àlex!! – diu, entre contenta i incòmoda. Mentre parla s’allunya una mica de l’escriptori amb la cadira.- Ei, què tal? Com va? Estic al bar amb en Javi!! Vine! Vaa, que després sortirem!! – veu en of d’una noia. To content, animat. De fons se sent soroll de bar.- Tia, no puc….he d’estudiar..ja saps… – To tímid. No acaba la frase que l’Alex l’interromp. – Vaa…ni que sigui per prendre algo!! Així parlem!!– Ja, però… – s’aixeca i va cap al llit. Es queda asseguda en un racó.- Total serà una estoneta….tia! que mai ens veiem!!Però…és que no puc…

– Va vine….De sobte se senten uns riure’s i la veu d’un noi com de fons – Tia!! Que t’he de posar al dia!

Vaa…vine i parlem…. – Ara l’Alex té un to més suau, més dolç.- Bueno….– Un petó!!!! – se sent al noi que diu – T’esperem!!

La noia penja el telèfon i es dirigeix cap a la finestra, pensativa. Es queda uns segons absent, mira unes fotos penjades a la paret amb els dos amics, després mira els apunts que té a l’escriptori. De sobte se sent des de fora de l’habitació la veu d’una dona gran (la seva mare).– Era l’Alex?– Síii!! – contesta amb desgana.- No pensaràs sortir?? Que ja n’has suspès una, eh? I t’hi jugues…– Sense deixar-la acabar – Que vale!!! – malhumorada.

L’Anna torna a mirar els apunts, dubitativa i torna a mirar cap a la finestra. Després d’uns segons, agafa el bolso i l’abric i marxa. Se sent com tanca la porta d’entrada de la casa mentre diu – Marxo!! 

SEQ. 2. CARRERS DE LES CORTS         EXT. TARDA 

fragments_cafe_1 fragments_cafe_2

Veiem el rostre de l’Anna amb una expressió entre trista i enfadada. Camina cap a la càmera, totalment aliena a l’entorn. La veiem de cara, amb un pas ràpid, immersa en els seus pensaments. La càmera es centra amb ella mentre que tot el fons queda desenfocat. L’Anna va avançant fins a desaparèixer de pla. D’aquí passem al pla d’un carrer peatonal, ombrívol; el carrer fa pujada i el veiem en perspectiva, des del final del carrer; està pràcticament buit. Del fons del carrer veiem aparèixer a l’Anna, amb pas ferm, però més relaxada. De tant en tant mira el seu entorn. (Pensar si alternem aquest pla amb algun pla i contraplà més tancats del que mira…).

Des d’una cantonada d’una plaça amb arbres i terrassetes, veiem com al fons apareix l’Anna, al principi casi imperceptible però es va apropant a mida que creua la plaça.  De sobte es para davant d’un cafè que fa cantonada i es queda quieta amb la mirada fixa. En un pla escorç veiem com està mirant als seus dos amics dins del cafè a través del vidre de la finestra. Els dos amics riuen tot conversant. Després d’uns segons l’Anna desapareix de pla i la tornem a veure darrera del vidre. En veure-la, els dos amics s’aixequen i l’Alex li fa una abraçada  amb molt entusiasme. En Javi, després també la saluda carinyosament i s’asseuen: l’Alex i en Javi de costat, com estaven abans, i l’Anna enfront.  Gairebé no sentim la conversa ja que veiem tota l’acció des de l’exterior, a través de la finestra.


 SEQ. 3. BAR INT/TARDA 

fragments_cafe_int1fragments_cafe_int2

Un cop asseguts la canviem de pla, ara dins del bar. Arriba el cambrer i li demana a l’Anna aviam què voldrà prendre. A la taula hi ha vàries ampolles de cervesa buides. L’Anna es queda uns moments pensativa: Anna – No, no…res…estic bé!Alex (al cambrer) – Si, si, posa-li una cervesa. I a mi porta’m una altra. El cambrer marxa. L’Anna es queda mirant a l’Alex, somrient.

Javi – Ja veig que al final surts!! Anna – No, no…que va…acabo de tenir un marrón a casa… – mentre l’Anna parla l’Alex l’escolta sense dir res.Javi- Com que un marron! Què ha passat?Anna – Sí, perquè és que vaig suspendre i ara els meus pares m’estan molt a sobre…i tot el dia pressionant-me amb la merda d’exàmens.

Javi – Tio, no hi ha qui els aguanti….

Alex – Bueno tia, sempre amb el mateix rotllo!! Com si els altres no tinguessim problemes….Va, canviem de tema que això ja cansa…

En aquest moment arriba el cambrer amb les begudes, l’Alex i en Javi es distreuen parlant amb ell amb to molt animat.L’Anna es queda tallada i dolguda, la càmara ho fa evident, mira a terra, els torna a mirar, però com “des de fóra”, ho evidencia el so,  el que el soroll i la música es confon. L’Anna després d’uns moments, mira a terra, es gira i surt del bar perdent-se entra la gent. En aquest moment l’Alex se n’adona que l’Anna no hi és, la busca i la veu desaparèixer entra la gent….
 

SEQ. 4 CARRERS EXT/VESPRE 

L’Anna torna pel carrer on havia passat abans, ara de pujada. Es troba amb un grup d’amics rient i xerrant i se’ls mira pensativa i trista. Se’n va carrer avall, sola, fins perdre’s en la distància.

5 Respostes a “El nostre guió”

 1. Gabriela , Mabel i cristina Diu:

  Hola som de Tres Pins , tenim moltes ganes de veure el vostre film l’heu presentat de forma molt interessant i heu pogut transmetre molt bé els sentiments de l’Anna: Crec que tots nosaltres hem passat per aquesta situació i ens hem identificat amb algun dels personatges. Us felicitem!! Noies de Tres Pins

 2. Abraham de xiprers Diu:

  Hola IES Les Corts soc l’Abraham de CEIP els Xiprers. el vostre film final m’ha agradat molt per mi va ser la millor ,però no va ser per la historia si no per com l’heu fet per mi ha estat molt ben fet. Quan passàveu la musica i entraves en el pensament m’ha impressionat molt. Una de les coses que també em va agradar molt va ser la vostra actuació

  Abraham Rademacher Brins Jones

 3. Maria del bellvitge Diu:

  Moltes gràcies, tant al sergi com a l’alba pels comentaris, ens fa sentir-nos contents, ja q nosaltres hem arribat a pensar q estava quedant malamnt.
  també dir q com ja sabeu el vostre curt també ens va agradar molt, està entre uns del 2 o 3 q més ens agraden. I res, q va ser tota una originalitat poder conèixer a gent q també ha treballat amb el projecte i més si és amb ganes!

  ens veiem a parís? 🙂

 4. Arnau i Feixas de Bordils Diu:

  El vostre curt va estar estupendo, a tota la classe ens ha encantat, es nota que teniu la Maritxell, és una bona professora, oi??

  Us desitgem molta sort, adéu cracks!!

 5. Albert i Joel Diu:

  Hola,
  el vostre curt va estar molt bé perquè vareu saber transmetre els sentiments que sent la protagonista a l’hora de estar amb els seus amics sentada a la taula del bar.
  La protagonista va saber fer bé el seu paper.
  Us felicitem.

Deixa una resposta