1 minut d’ascendència

1. Descriu allò que et proposes amb aquest Minut: per què en aquest lloc? amb quina intenció d’enquadrament? quin resultat plàstic? quines dinàmiques de moviment desitges que es produeixin? etc.

Les diferents actituds de la gent tot just havent sortit del metro mentres estàn pujant les escales mecàniques. Es un lloc en un moment de molta afluència de persones (relacionat l’espai amb el temps)

2. Creus que és de l’estil dels minuts Lumière analitzats a classe? Va més enllà? És una còpia? Aporta res nou? Compara-ho.

Similitud: apareièixen d’un moment mort a passar a una multitud de gent a la vegada, que penetra desdel cantó esquerre és exemple amb els minuts lumièr anteriors, una possible visió als minuts lumièrs vists anteriorment, en el cas del baixell que s’introduiex desde el cantó esquerre i tal com apareix el minut del caballs…

3. Si li haguessis de posar un títol al teu Minut, quin seria?

1 minut d’acsendencia.

4.- En quin lloc filmareu. (Sortida del metro, arribada del tren…)

En unes escales mecàniques, tot just al moment de màxima afluència de gent, a causa de l’arribada del metro.

5. Quin horari seria el més adient ? Per la llum, quantitat de gent, sortida d’escoles, horari de trens i metros  …..etc.  ( De 13h. a  17h .)

Entre les 14-15 H. Perquè és el moment en que hi ha les hores punta per poder agafar el moment en que la gent surt del treball. 

6. Foto del lloc

Tenim la foto però en aquest moment no serà possible enviar-te-la per problemes de USB… t’ enviarem la fotografia a part. La fotografia és de les escales mecàniques interiors del metro.

                                                                                                                       Alí i  Oriol.

3 Respostes a “1 minut d’ascendència”

 1. miquel àngel Diu:

  Hola,

  Sembla una proposta d’esperit 100% Lumière. I crec que la seva gràcia com a peça pot arribar a dependre molt del rigor que tingueu a l’hora d’establir l’enquadrament definitiu. Que sigui cotundent en les seves línies o fugues, atractiu, clar, etc. Cal evitar, en resum, que la vostra peça sembli una mala recreació segle XXI!

  També hi ha la qüestió del final de la peça. L’arrencada del Minut sembla molt clara. Ara bé, us heu plantejat quin és el possible final? Heu cronometrat la durada de les portes obertes a l’hora que proposeu? El temps que tarda la gent en arribar a les escales i pujar? S’arriben a tancar les portes en el vostre Minut? Són coses que estaria bé plantajar-se, per saber si el Minut tendrà sensació de final pensat o aquest quedarà en mans de l’atzar!

  Us proposo que aneu a fer uns “cronos” al lloc dels fets i afineu una mica més la microhistòria documental…

 2. Oriol Carreras Martí Diu:

  Ens habiem proposat lo mateix que dius, el problema es troba en que volem cambiar el nostre projecte cap a un altre banda, creiem que aquest tema més escollit per la classe i hem pensat en mirar cap a un altre banda diferents als altres, hem parlat amb la Maite i li sembla be la proposta. Hem observat la biblioteca de Bellvitge, ens agradaria captar un pla on hi hagués un instant d’activitat però en un moment de silenci. Creim que aquesta és la nostre proposta definitiva.

 3. miquel àngel Diu:

  M’agrada molt més la nova idea. Endavant!

Deixa una resposta