ELS NOSTRES GRANS

Projecte anual de cicle: ELS NOSTRES GRANS

 

El projecte:
La necessitat de plantejar aquest projecte i definir la seva programació sorgeix de la realitat del nostre municipi. La residència i centre de dia per a persones grans del nostre poble és una realitat llunyana pels nostres alumnes que, sovint, juguen a les pistes que hi ha al costat de la residència sense parar atenció i poden passar-se anys sense qüestionar-se què és aquell edifici i quina és la seva funció.
Aquesta desconnexió amb la nostra gent gran es fa més patent quan interactuem amb ells. Cada any els alumnes de sisè del centre s’acosten a la residència per fer una representació dels pastorets. És allà on s’evidencia la manca de relació dels nostres joves amb els nostres grans i la necessitat de crear espais en els quals els alumnes es puguin enriquir de l’experiència i el coneixement de la gent gran del poble, al mateix temps que els avis i àvies poden sentir-se necessitats i útils, augmentant la seva autoestima a partir de la creació d’espais en els quals desenvolupar les activitats en què puguin compartir els seus coneixements i gaudir de la companyia del jovent.

 

ACTIVITATS

 

30/09/2010

Els alumnes de cicle superior han iniciat el treball conjunt amb els avis i àvies de la residència Can Comelles que els portarà al llarg del curs a compartir experiències i coneixements amb els més grans de la nostra vila.
Avui sisè ha visitat la residència i s’han presentat als seus companys de projecte. Han conegut al Sr. Manuel, que molt amablement ens ha fet de guia del centre i els seus jardins.

 

13/10/2010

 Els alumnes de cinquè han rebut als els avis i àvies de la residència Can Comelles que han vingut a conèixer la nostra escola. Els nostres companys els van preparar una visita guiada pel centre i, en acabar, un petit refrigeri a la biblioteca. Les àvies que han vingut avui seran les que ens ensenyaran a cosir. El senyor Manel, com sempre, ens ha explicat moltes històries. Voleu saber més coses dels nostres grans i quines activitats fan?

Cliqueu l’enllaç: http://www.esparreguera.org/?go=cd014ad1b1ec060c6cd270ac0181b50a538c7676865c13ded584fa0f31358ce3aa1fc9f0a2971d3d20d1fcebd966f83b

 

3/11/2010

 Avui els nens i nenes de cicle superior hem tingut la primera classe de cosir! Han vingut quatre àvies de Can Comelles, acompanyades per la Susanna (coordinadora d’activitats de la residència) i el Manel, que ha recitat poemes als companys i companyes de 5èA. És realment difícil i ens està costant molt, però estem molt animats perquè avui ja hem pogut cosir! Primer hem embastat i després hem cosit (bé, ho hem intentat). El proper dia ens ajudaran amb els nostres coixins, que avui només hem fet un tastet! Tenen molta paciència!! Ens encanta que vinguin a l’escola i ens ensenyin coses (en saben moltes!).

 

17/11/2010

Bé, avui ja ens ha costat menys, eh? Molts de nosaltres ja tenim mig fet el coixí, però es veu que no del tot com ens havien dit… O sigui que alguns hem hagut de refer el que havíem cosit i d’altres han pogut acabar-lo. Aquests que han acabat han aprofitat pedaços de tela per fer-se un estoig. Hem trobat que és molt bona idea i en tornar de vacances de Nadal tots ens farem un estoig de tela. Embastar i cosir!! Tot un món!!

 

1/12/2010

Aquest any, com ja sabeu, tenim una hora a la setmana dedicada a l’expressió corporal. Cicle superior ha anat fent cosetes relacionades, algunes pels companys i d’altres que podreu veure (quan cantem les nadales). Tot aquest món del teatre és apassionant (mai millor dit, ja que estem a Esparreguera: Apasiona’t!). És per això que els companys i companyes de cinquè han decidit investigar una mica més en el teatre que es fa i s’ha fet des de fa molt de temps a la nostra vila. I per fer-ho, han anat a Can Comelles i els han fet preguntes sobre la seva participació a “La Passió”, a la pel·lícula “El Judes” (de la qual han visionat un fragment) i han recopilat prou informació per tenir una idea més clara del que vol dir “fer teatre” si ets d’Esparreguera.

 

 22/12/2010

I el gran dia finalment va arribar!! Després de molt de treball, esforços i riure (sobretot riure), 6è ha representat “Els pastorets” (versionada pels alumnes de 6èB) i “Conte de Nadal” (versionada pels alumnes de 6èA) als companys i companyes de l’escola, però també als pares i mares que van venir el dimarts 21. Tal com havíem quedat (i com es fa cada any) volíem visitar als avis i àvies de Can Comelles i oferir-los una estoneta de diversió amb la representació d’aquestes obres. La veritat és que sempre ens emociona visitar els nostres grans, molt més quan veiem com en gaudeixen de les nostres visites. I avui ha estat un d’aquests dies: han rigut, han aplaudit, fins i tot hem cantat plegats!! Ha estat molt divertit. A més, a la residència ens han preparat un esmorzar boníssim!! Moltes gràcies a tots i totes i molt bon Nadal!!

 canco_111canco_9canco_8canco_7canco_6canco_5canco_4canco_2canco_11Ens fan un regal!