La cèl·lula animal.

Aquest trimestre amb els alumnes de tercer hem començat a estudiar la cèl·lula. En el primer dia em estudiat la cèl·lula animal, utilitzant cèl·lules pròpies de l’epiteli bucal. Les hem extret amb una micro-espàtula i les hem tenyit amb blau de metilè. En aquest cas els alumnes van observar les seves pròpies cèl·lules. Es veia molt bé el nucli i el citoplasma.

El dia següent vam observar les cèl·lules vegetals, en aquest cas de la ceba. En el cas de les cèl·lules vegetals es veu molt bé la paret cel·lular, el nucli i el citoplasma. A més són molt més grans que les cèl·lules animals.

Per últim en la darrera sessió, vam observar les cèl·lules procariotes, en aquest cas dels bacteris del iogurt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *