Sant Antoni del porquet sempre s’escau en disset!

Hola famílies!

L’alumnat de 3r hem treballat mitjançant el projecte “La setmana dels Barbuts” la figura de sant Antoni del porquet.  Hem après que aquesta festivitat d’hivern es viu de maneres diferents segons la ciutat. Nosaltres ens hem centrat en la iconografia de sant Antoni del poquet, el qual segons la llegenda va guarir un porc i en senyal d’agraïment aquest el va acompanyar sempre.

Després d’investigar i com a tancament del projecte hem elaborat un porquet molt divertit.

A continuació, cliqueu a la imatge i feu una ullada!

FINAL DEL PRIMER TRIMESTRE A LA COMUNITAT DE GRANS

Aquests darrers dies la Comunitat de Grans hem gaudit de les diferents activitats prèvies a les vacances. Dilluns vam portar la carta dels desitjos al patge i avui per finalitzar el trimestre, hem fet a les nostres aules un pica pica i l’amic invisible per acomiadar-nos d’aquest any i agafar les vacances amb moltes ganes. 

La Comunitat de Grans us desitja unes molt bones vacances i una bona entrada d’any.  Ens veiem amb ganes i il·lusió al gener. Fins l’any que ve!!!!

LLISCAMENTS A L’ESCOLA

Durant aquesta setmana les nenes i els nens de la comunitat de grans i de la resta de primària hem gaudit de la segona sessió de lliscaments del curs d’enguany.

Tot i que en algunes hores feïa fresqueta, gairebé no l’hem notat ja que hem estat tota l’estona patinant i entrant en calor amb el nostre material i el de l’escola com podeu veure a les fotografies clickant aquí. 🙂

VISQUEM L’AJUNTAMENT

Els i les alumnes de 4t hem fet una visita a l’Ajuntament per conèixer com funciona i també les seves instal·lacions per dins. Hem pogut gaudir d’un matí fent un tour per l’Ajuntament primer coneixent la seva història i el seu origen, seguidament hem entrat a la sala de plens, en la qual hem visionat un vídeo. Després de veure el vídeo hem tingut el plaer d’entrevistar a l’alcalde Jordi Parent i ens ha contestat molt agradablement a totes les nostres preguntes. 

A les 10:30h hem fet una pausa per esmorzar i a les 11:00h hem continuat la nostra visita guiada. Hem pogut conèixer de prop com treballen alguns de treballadors i treballadores i hem vist el despatx de l’alcalde, així com també el famós balcó de la Plaça de Fèlix Figueras i Aragay. Per acabar el matí, hem anat a l’edifici de la Casa de Cultura on hem pogut veure l’auditori, l’arxiu històric i Olesa Ràdio. 

Ha estat un matí ben profitós i divertit!!!

Explorant LA NOSTRA TERRA!

En el marc del projecte ‘La nostra Terra’, l’alumnat de 3r ha explorat dos aspectes clau del nostre entorn: l’aigua i l’orientació. Aquesta experiència ha inclòs l’estudi dels oceans, continents, moviments de la terra i l’ús de la brúixola, a més d’un experiment pràctic fascinant.

Depuradora Casolana: els alumnes van participar en la creació d’una depuradora d’aigua casolana. A través d’aquest experiment, van entendre la importància d’aprofitar l’aigua ja que és un  recurs exacàs i valuós.

 

 

 

SORTIDA AL MUSEU DE L’AIGUA I EL TÈXTIL DE MANRESA

Avui els Ferrari Land i els Disneyland París hem anat al MAT (Museu de l’Aigua i el Tèxtil) de Manresa i hem realitzat dos tallers. En el primer taller, relacionat amb el nostre eix transversal (els parcs d’atraccions), hem experimentat amb tres mecanismes que permeten el funcionament de certes màquines de la nostra vida quotidiana: les politges, els engranatges i les palanques. En el segon taller hem connectat les matemàtiques amb totes les formes que trobem en la vida (esferes, cilindres i octàedres).

Ha estat una sortida engrescadora, malgrat el temps que no ens ha acompanyat. Hem tornat a l’escola a dinar per acabar de passar un bon dia.

COMENCEM ELS AMBIENTS A LA COMUNITAT DE GRANS

Un any més, la Comunitat de Grans engeguem els ambients d’aprenentatge amb moltes ganes i il·lusió per a que els vostres fills i filles gaudeixin imaginant, experimentant, construint i compartint aprenentatges significatius.

Els dimecres per la tarda 7 aules diferents s’omplen de propostes engrescadores relacionades amb el moviment del cos, el teatre, la llengua, les matemàtiques, la ciència i les emocions. Ja veieu que escollir un ambient no és feina fàcil!

Us deixem un recull de fotografies que mostren aquestes estones agradables. Observeu tot allò que els vostres nens i nenes descobreixen en cada sessió:

Seguim!

CONEIXEM A GIANNI RODARI

Els nens i nenes de 4t hem fet una sortida a la biblioteca per conèixer l’escriptor i pedagog italià Gianni Rodari, conegut principalment per les seves obres de literatura infantil.

A través de la seva història, explicada oralment per dues bibliotecàries, hem pensat paraules amb les lletres del seu cognom, hem escoltat un conte en italià, una conversa per telèfon i, fins i tot, ens hem menjat un deliciós paraigües de xocolata.

Ha estat un matí de nous aprenentatges molt ben aprofitat jugant amb les paraules i la imaginació.

 

 

 

 

Fins la propera!