Vaga 24 d’octubre de 2013 en contra de la LOMCE (llei Wert)

NOTA INFORMATIVA A LES FAMÍLIES

 

El proper dijous 24 d’octubre hi ha convocada una vaga general de l’educació en tot l’Estat com a protesta per l’aprovació de la LOMCE, (llei Wert) una nova llei orgànica que estructura tot el sistema educatiu.

Com a virtut d’aquesta llei, cal destacar que ha aconseguit un consens extraordinari de tota la comunitat educativa, sindicats i partits polítics en contra de la seva aprovació. Només compta amb el suport del partit del govern de l’Estat.

És una llei que tots els grups parlamentaris han acordat derogar-la en quan el partit del govern perdi la majoria absoluta.

És una llei que ens retorna a un sistema escolar obsolet, que s’allunya dels models europeus, imposa una escola jerarquitzada i exclusiva. Generarà més diferències dintre de la societat i és un atac a la cohesió i la inclusió.

A Catalunya també volem manifestar la nostra oposició a la LEC que no afronta, tampoc, les necessitats del sistema educatiu, afavorint la privatització.

La plataforma reivindicativa acordada a Catalunya demana:

  • Retirada de la LOMCE del parlament espanyol
  • Aturada de l’aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles.
  • Per uns pressupostos sense retallades: No a les retallades educatives i salarials, per la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels nostres llocs de treball. Substitucions des del 1r dia. Contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.
  • Per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana

VAGA general d’educació el 24 d’octubre

L’equip docent del centre ha acordat majoritàriament afegir-s’hi a aquesta convocatòria i per aquest motiu dijous 24 no es farà classe. Es compliran els serveis mínims que estableixi el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Com és costum al centre us avisem amb suficient antelació per facilitar-vos que us pugueu organitzar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà