L’ALBERGÍNIA DEL NOSTRE HORT


Una mica d’història
És originària de l’Àsia. Els xinesos ja la cultivaven en el segles Va.C. A Europa no es va conèixer fins a l’Edat Mitjana, quan els àrabs la van introduir a la península Ibèrica i, posteriorment es va estendre a altres països.
Va ser introduida a europa pels àrabs
Propietats nutricionals
És rica en fibra, vitamines, minerals, flavonoids i molt baixa en calories. Se li atribueixen propietats diurètiques i un possible efecte anticancerígen. Les fulles i el fruit verd contenen solanina, que és un alcaloid tòxic. Cal doncs consumir el fruit ben madur.

Es consumeix cuita, fregida o a la brasa. Per eliminar l’amargor es pot deixar en sal uns 30 minuts i després netejar-les amb aigua.

Una mica de botànica
És de la família de les Solanàcies, igual que el tomàquet, el pebrot i la patata. El nom científic és Solanum melongea.

És una planta plurianual, o sigui, que creix i fructifica durant varis anys però es cultiva com a planta anual doncs no resisteix el fred de l’hivern. La flor és bastant vistosa, de color rosat.
Les flors són molt vistoses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *