AUDICIÓ DE LA SETMANA: el FADO portugués

Aquesta setmana unes cançons que vull que coneixeu perquè les tenim ben a prop, al país del costat. És el tipus de música que més es coneix de Portugal.

Els Fados són cançons que  acostumen a expressar sentiments com gelosia, amor, desamor, dolor, melancolia, nostàlgia, tristesa i altres aspectes dramàtics. Alguns FADOS tracten de coses alegres però tractats amb ironia (és dir, el contrari d’allò que es vol donar a entendre. Amb el que en veritat es tornen tristos…).

Generalment és cantat per una sola persona i està acompanyat per una guitarra portuguesa. Actualment hi ha fados que s’acompanyen amb altres instruments per tal que siguin més comercials. A mode de curiositat us diré que sovint, quan la gent està en una taverna o a una “casa de fados” a Portugal, hi ha persones que s’arrenquen a cantar fados a la gent, encara que siguin desconeguts. L’important és cantar la cançó amb sentiment de tristesa o dol. També es fan unes ornamentacions vocals que adornen la cançó i la fan més bonica. De cantants de fado famosos amb unes veus precioses, us en diré 3: Amália Rodrigues,    Dulce Pontes         Alfredo Marceneiro.

 Ara us en deixo un FADO  amb unes imatges de guitarres portugueses molt boniques.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/UBncEf95N1s" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

This entry was posted in General on by .

About Sandra

Benvingudes i benvinguts al blog de música del Ceip Pere Calders. Sóc la Sandra, la mestra de música d'aquesta escola des de ja fa uns quants anys. Com ja sabeu els qui em coneixeu, la música és el que més m'agrada. I ensenyar-vos a cantar, a ballar , i a descobrir el món musical, també. Ara, amb les noves tecnologies us puc acompanyar més enllà de les aules. Puc estar (virtualment) al vostre ordinador i oferir-vos un pedaç més de música. Espero que tots en gaudim molt. Apa...a musicar-nos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *