PETITA HISTÒRIA DEL SEGLE XVIII (1714)

petita historia segle XVIIIQuè va ser la guerra de successió? Què va suposar per als catalans i per als lluçanencs? Aquestes qüestions van ser algunes de les que es van tractar el passat dissabte dia 14 en la representació a la Sala Polivalent Municipal. Petita història del s. XVIII (1714) va suposar un recorregut breu a l’abast de tothom pels principals esdeveniments d’aquell any tan nefast per a Catalunya i per al nostre poble, Prats de Lluçanès. Enmig dels textos, unes cançons Petita historia segle XVIIIcomplementaven la visió sobre la guerra i el paper de la dinastia borbònica, sobretot Felip V, sempre recordat per ser el causant de l’incendi que va patir la nostra vila en dues ocasions, el febrer i el juliol d’aquell any. Igualment es va tornar a escoltar el concert rítmic Repiquem Santa Àgata, creat amb motiu dels tres-cents anys del mencionat incendi i que ja s’havia ofert el dia 5 de febrer a la plaça de l’església. Cal fer esment que enguany teníem a l’escenari un decorat esplèndid, amb la silueta del poble de Prats, gràcies a la col·laboració dels membres de l’AMPA, i un retrat de Felip V de cap per avall dibuixat per Jordi Solé. Igualment cal remarcar el recolzament en tot moment dels pares i mares per la seva implicació en l’obra, des de l’ajut en el so i els llums, fins a la indumentària dels nens i nenes, molt ben abillats per a l’ocasió.
Després d’aquesta història, i recordant la gravació que es va fer al Camp d’aprenentatge Pau Casals, es va interpretar l’Himne als sentiments, una cançó que pertany a la cantata La llegenda de Marlet, escrita per Jordi Nus.

Tot seguit, com és habitual, hi va haver una demostració d’un dels tallers de l’AMPA, en aquest cas country, i per acabar la projecció d’imatges amb activitats diverses fetes pels alumnes al llarg d’aquest curs que s’acaba.


La festa però va continuar a l’escola on es van poder visitar totes les aules i on es va participar en un sopar col·lectiu preparat altra vegada per uns pares i mares que com hem dit duen la seva implicació al màxim i als qui des d’aquí volem mostrar-los el nostre més entusiasta agraïment.

Aquest article ha estat publicat en activitats, alumnes, famílies, festes, Lluçanès, Projectes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a PETITA HISTÒRIA DEL SEGLE XVIII (1714)

 1. AMPA diu:

  és genial arribar a casa amb la sensació que allò que has fet amb altra gent ha estat un encert i un éxit, però encara és millor llevar-te a l’endemà i adonar-te que és un sentiment compartit…col·lectiu.
  gràcies.

 2. lydia ratia diu:

  L’éxit de la jornada de dissabte només és el reflexe de l’esforç,la il·lusió i el compromís per part de tota la comunitat educativa.

 3. família huix ratia diu:

  com sempre els alumnes van estar genials. Èxit col·lectiu en un moment on tot està en perill. Per la defensa d’un model que s’ha demostrat vàlid, hem de seguir implicat-nos tots per una escola pública i catalana.
  felicitats i unes molt bones vacances, merescudes, per a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *