Què va ser la guerra de successió? Què va suposar per als catalans i per als lluçanencs? Aquestes qüestions van ser algunes de les que es van tractar el passat dissabte dia 14 en la representació a la Sala Polivalent Municipal. Petita història del s. XVIII (1714) va suposar un recorregut breu a l’abast de tothom pels principals esdeveniments d’aquell any tan nefast per a Catalunya i per al nostre poble, Prats de Lluçanès. Enmig dels textos, unes cançons complementaven la visió sobre la guerra i el paper de la dinastia borbònica, sobretot Felip V, sempre recordat per ser el causant de l’incendi que va patir la nostra vila en dues ocasions, el febrer i el juliol d’aquell any. Igualment es va tornar a escoltar el concert rítmic Repiquem Santa Àgata, creat amb motiu dels tres-cents anys del mencionat incendi i que ja s’havia ofert el dia 5 de febrer a la plaça de l’església. Cal fer esment que enguany teníem a l’escenari un decorat esplèndid, amb la silueta del poble de Prats, gràcies a la col·laboració dels membres de l’AMPA, i un retrat de Felip V de cap per avall dibuixat per Jordi Solé. Igualment cal remarcar el recolzament en tot moment dels pares i mares per la seva implicació en l’obra, des de l’ajut en el so i els llums, fins a la indumentària dels nens i nenes, molt ben abillats per a l’ocasió.
Després d’aquesta història, i recordant la gravació que es va fer al Camp d’aprenentatge Pau Casals, es va interpretar l’Himne als sentiments, una cançó que pertany a la cantata La llegenda de Marlet, escrita per Jordi Nus.
Tot seguit, com és habitual, hi va haver una demostració d’un dels tallers de l’AMPA, en aquest cas country, i per acabar la projecció d’imatges amb activitats diverses fetes pels alumnes al llarg d’aquest curs que s’acaba.
La festa però va continuar a l’escola on es van poder visitar totes les aules i on es va participar en un sopar col·lectiu preparat altra vegada per uns pares i mares que com hem dit duen la seva implicació al màxim i als qui des d’aquí volem mostrar-los el nostre més entusiasta agraïment.
és genial arribar a casa amb la sensació que allò que has fet amb altra gent ha estat un encert i un éxit, però encara és millor llevar-te a l’endemà i adonar-te que és un sentiment compartit…col·lectiu.
gràcies.
L’éxit de la jornada de dissabte només és el reflexe de l’esforç,la il·lusió i el compromís per part de tota la comunitat educativa.
com sempre els alumnes van estar genials. Èxit col·lectiu en un moment on tot està en perill. Per la defensa d’un model que s’ha demostrat vàlid, hem de seguir implicat-nos tots per una escola pública i catalana.
felicitats i unes molt bones vacances, merescudes, per a tothom.