Ens visita la dentista Ester Farré

Alumnes i mestres hem rebut la visita de la dentista Ester Farré, especialista en odontologia infantil a la Clínica IDentic de Montblanc i Valls. Ens hem reunit a la bilblioteca de l’escola on hem pogut gaudir de la xerrada sobre salut bucal.fullsizerender             Foto: Alumnes i mestres de l’Escola amb la dentista Ester Farré.

En primer lloc, la doctora ens ha anat explicant les parts d’una dent mitjançant un dibuix molt clar i entenedor. A partir d’aquí, hem après com es forma una càries.

img_6281

També ens ha anat explicant, a través de radiografíes, l’evolució de la boca i les dents a mida que ens anem fent grans. És a dir, hem pogut veure com és la boca d’un nen de 7 anys, en que encara se li poden veure les dents que encara no li han caigut, i té les dents definitives sota de les dents de llet.

img_6283-2

 A continuació, ens ha fet una demostració de com fa els “empastes” als seus pacients, els quals acudeixen a la clínica perquè tenen una càries i/o perquè els hi fa mal una dent o un queixal. Ha  remarcat, en tot moment, la importància de la higiene bucal, sobretot després d’haver menjat aliments molt ensucrats (caramels, pastís, sucs…)

Ens ha mostrat el procés i estris necessaris per curar una dent que fa mal. En aquest cas, l’Aixa Pozo ha estat la voluntaria i han après com un professional cura una càries. La doctora, ens ha remarcat que és molt important tenir cura de les dents ja des de ben petits.

img_6287

img_6311

COM ENS HEM DE RENTAR LES DENTS?

Mitjançant un boca de grans dimensions, hem après a raspatllar-se bé les dents, i destacant la importància de fer-ho després de cada àpat. També hem après que s’han de raspatllar les dents com a mínim 3 minuts i realitzant una força prudencial (que se senti soroll durant el raspatllat, deia la doctora)

img_6297

img_6299

Per acabar, la doctora ens ha regalat un raspall de dents per cadascú, així com també unes làmines explicatives. Una consta d’un planning semanal, per apuntar quan ens rentem les dents i l’altra és un dibuix on ens recorda els passos a seguir per rentar-nos molt bé les dents.

També a la mateixa biblioteca, podem trobar alguns llibres relacionats amb el tema de la boca i les dents. Aquests estaran exposats perquè els alumnes i els mestres els puguin consultar.

img_6315

  • VIDEO: COM ENS HEM DE RENTAR LES DENTS, EXPLICAT PER LA DENTISTA

  • VIDEO: ERASE UNA VEZ LA VIDA. LA BOCA Y LOS DIENTES

DE PART DE TOTS ELS ALUMNES I MESTRES DE L’ESCOLA LA RIBA, DONEM LES GRÀCIES A LA DENTISTA ESTER FARRÉ I A LA CLINICA IDENTIC PER VENIR A L’ESCOLA A EXPLICAR-NOS TANTES COSES IMPORTANTS SOBRE LES DENTS I LA BOCA.

btt46wicuaac0mz

FINS UNA ALTRA!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *