Cloenda del curs de directores i directors.

Aquí toca estudiar a tothom.

El passat 30 de maig a la nostra escola es va impartir, la darrera de 4 sessions, del curs Eficàcia dels documents de la gestió de centre, adreçada a les directores i directors de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre, curs que ha anat a càrrec de les inspectores Sra. Lourdes Ambròs Ortiz i Sra. Olga Fernández López.

curs de directors

Amb  el títol Aproximació als indicadors, durant dues hores es va analitzar i valorar la importància d’aquesta nova manera de supervisar el funcionament d’un centre educatiu.

Els indicadors de centre són variables que expressen, en termes qualitatius i/o quantitatius, aspectes essencials del funcionament i dels resultats d’un centre educatiu.

Variables que també impliquen les famílies com integrants de la comunitat educativa.

Per part de la inspecció educativa són xifres significatives i a tenir en compte,  l’índex de famílies associades a l’AMPA i l’índex  de famílies que fan aportacions econòmiques per activitats extraescolars.

Per part de l’escola, des del curs passat, es considera indicador de centre  l’índex d’assistència a les reunions de pares a principi de curs i, tenim previst incorporar aquest curs un altre indicador, l’índex de participació en les activitats de l’Escola de Pares i Mares.

La col·laboració de les famílies en la tasca educativa de l’escola  cada cop és considerada més fonamental  per la Pedagogia actual. La formació rebuda a l’escola ha de discórrer paral·lela a l’educació en el sinus familiar, l’una ha de ser complement de l’altra i, malgrat l’evidència del complement, encarà queda molt camí a recórrer per tal que tothom interioritzi plenament el contingut del principi i vengéssim reflectits els seus beneficis en la millora dels resultats educatius del nostre alumnat.

This entry was posted in Notícies on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *