Recull de Contes sobre la Pau, l’amistat, els amics…

GUIA DE LECTURA: la Pau, l’amistat, els amics…

Títol: L’ENEMIC

Autor: Davide Cali

Publicació: Takatuka

Resum:

És la guerra. Dues trinxeres enmig del no-res. Dos bàndols que es vigilen mútuament i el temps que passa. Sensació d’abandonament. L’enemic és cruel, l’enemic no té pietat, la guerra és culpa seva… Ho diu el Manual de l’Exèrcit. I si un bon dia es descobreix que el Manual de l’enemic diu el mateix? Un llibre sobre la irracionalitat de la guerra amb un text sobri i intel·ligent de Davide Cali, i unes il·lustracions senzilles i amb molta força de Serge Bloch.


Títol: MIQUEL I EL GRAGÓ

Autor: Heck, Elisabeth.

Publicació: Barcelona: Cruïlla, 1997

Resum:
El drac jove vol viatjar per la terra. El drac vell li explica que si marxa de l’estany no hi podrà tornar fins que no s’hagi guanyat el cor d’un home. El drac jove li sembla que això ha d’ésser molt fàcil, però, un cop a la terra, s’adona que tothom s’espanta i fuig corrent quan el veu. Per sort troba en Miquel, que l’estima.

Títol: EL ZOO D’EN PITUS

Autor: Sebastià Sorribas.

Publicació: Barcelona: La Galera, 2006.

Resum:

Que faries si el teu millor amic estigués molt malalt? Si sabessis que només el pot curar un metge de Suècia i que ell no té prous diners per a pagar el viatge?. Segurament faries el mateix que els amics d’en Pitus: organitzar-ne una de grossa per tal d’ajudar-lo.

Títol: CONTE DE RIURE, CONTE DE PLORAR.

Autor: Sennell, Joles.

Publicació: Cruïlla.

Resum:

En Noh i en Var són dos germans plens d’alegria, i els agrada transmetre-la: per això fan de pallassos. Amb el seu Circ de l’Alegria recorren pobles i ciutats fent riure tothom. Un dia van actuar a un país en guerra, i en veure tanta destrucció s’omplen de tristor i ja no poden fer riure, només poden fer plorar. A partir d’aleshores actuen pels carrers i places, però l’únic que recullen són les llàgrimes dels espectadors. I no s’ompliran altre cop d’alegria fins que no arribi la pau.

 

 

  

 

  

 

 

 


 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *