Microsoft a l’escola

Dijous 12 vam viure una nova experiència a la nostra escola.

A través de Seminari de pilotatge del projecte eduCAT 2.0 el Departament d’Ensenyament ens va proposar participar en l’enregistrament d’un reportatge promocional de la casa Microsoft a càrrec de la prooductora ON:TIME.

Van ser entrevistats 3 alumnes, 2 professors i el director de l’escola.

El contingut del reportatge pretén copsar l’opinió de l’escola pel que fa a la possibilitat de treballar amb programes traduïts a la nostra llengua, el català, com és el cas del Windows i el paquet ofimàtic Office.

Pel que fa a la seva presentació està previst fer-la a París del dia 12 de febrer amb motiu del Dia Internacional de les Llengües Maternes.

Per altra banda, la productora es va mostrar interessada a enregistrar imatges de la canalla treballant amb una interfície educativa que pilota cicle superior: e-scriptori.

E-scriptori, tal com diu el seu nom és un escriptori  personal en línia al qual hi accedeix l’alumnat mitjançant identificatiu i paraula de pas des de qualsevol ordinador connectat a Internet. L’aplicatiu ofereix la possibilitat que el mestre o la mestra deixi documents a l’abast de tota la classe, que l’alumne lliuri materials, que hi hagi un intercanvi d’informació entre mestre i alumne o que els alumnes treballin col·lectivament, tot plegat des d’uns espais anomenats Safata, Pou, Calaix i Sala respectivament.

Val a dir que aquest escriptori virtual és fruit de la col·laboració de representants del nostre Departament d’Educació i l’empresa Microsoft i, és molt possible, que sigui presentat com a primícia mundial en un proper congrés a París, tot i això, repetim, és possible.

A la jornada hi van participar dos membres de la productora on:time, la Naiara i l’Iñigo, els coordinadors del seminari eduCat 2.0 Juanjo Cardenas i Saul Dalmau i els responsables de l’àrea TAC de les Terres de l’Ebre Lluís Cabello i Ricard Escandell, a tots plegats, des d’aquestes línies el nostre agraïment per escollir la nostra escolar i acompanyar-nos en aquesta jornada.

 

This entry was posted in Notícies on by .

About Joan-Ramon Ferrús Terré

Era mestre especialista de Matemàtiques i Ciències Naturals, després amb la reforma mestre i, per circumstàncies que no venen al cas ara sóc mestre especialista d'Educació Física. També, ara per ara i des de fa molt temps cap d'estudis del CEIP Enric Grau Fontseré de Flix. I, per acabar formo part d'aquelles fornades de l'antic PIE, després àrea TIC i, ara sembla ser TAC -això darrer no sé per què em sona a malaltia, però...-

5 thoughts on “Microsoft a l’escola

  1. Gloria

    Es molt gratificant pels pares, que els seus fill siguin elegits per fer aquests reportatgr. Enhorabona

  2. Gloria

    Es molt gratificant que els nostres. Fills haguin sigut escollits per fer aquests reportatge. Enhorabona

  3. Pingback: CEIP Enric Grau Fontseré de Flix » Dia Internacional de les Llnegües Maternes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *