L’HORT DE L’ESCOLA!

Per fi ha arribat l’hora!!! Després de deixar passar el temps i de tenir paciència… aquests últims dies del trimestre els hem dedicat a preparar el nostre hort. L’hort de tots els nens i nenes de l’escola! 

El primer que vàrem fer va ser llaurar la terra amb els fems; en Joan va llaurar l’hort amb el muticultor, deixant-lo a punt per plantar-hi. La pluja que va caure durant un parell de dies va assaonar la terra.  Aquesta setmana es van preparar els solcs per poder plantar les patates. Vam fer a trossos les patates de llavor, procurant que hi quedes un grill a cada tros, i tot seguit les vam colgar.

El projecte de l’hort ens permet treballar transversalment a tots els nivells. Per exemple, realitzem un treball d’observació directa, coneixem les eines del camp i l’ofici de l’agricultor, del pagès; comptem els dies en que neixeran les plantes, quan haurem de regar, quan caldrà treure les males herbes…;  en fem la recol·lecció dels fruits, valorem la importància de la dieta equilibrada…

El treball de l’hort ens permet compartir activitats i experiències amb tots els nens i nenes de l’escola que ens eriqueixen en tots els sentits. Treballem els hàbits de responsabilitat i de respecte a la natura, a la cura de les plantes i l’esforç conjunt que hem de fer. Ens conscienciem, encara més, del valor que té l’aigua i la falta que ens fa. 

Per aquest motiu i per les prohibicions d’ús de l’aigua, aquest curs hem decidit recollir l’aigua de pluja per mitjà d’uns dìpòsits que situarem sota les canals de la teulada de l’escola. A més a més, l’Ajuntament ens ha facilitat aigua de diversos pous del municipi perquè puguem regar. D’aquesta manera, podrem regar les hortalisses i aprendre d’aquest espai.

Fins aviat!

 

hort 2007-08

One thought on “L’HORT DE L’ESCOLA!

  1. Eli

    L’hort, una feina de constància i esforç que porteu a terme des de l’equip de mestres de l’escola i en especial el Joan, trobo que és una tasca increible que viuen i comparteixen durant tot l’any els infants. És un aprenentatge directe com pocs, i és una gran sort que treballeu amb tanta il·lusió per poder oferir els nostres fills i filles aquesta oportunitat

    Moltes gràcies, i endavant!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *