Història de Catalunya (modèstia a part), Toni SOLER

Aquest llibre és un bon llibre, perquè al meu entendre fa dues coses imprescindibles: entretenir i ensenyar. Toni Soler fa un repàs per la història del nostre país, des d’un punt de vista que està a cavall entre l’humor i la sàtira, i que per mi té la gràcia de mantenir l’espectador atent.

És un llibre que demana un lector una mica entès en la matèria, ja que si l’episodi que explica l’autor resulta familiar és molt més entenedor perquè crec que Soler no intenta fer una llçó d’història. Ell parla de nosaltres, els catalans, els catalans que èrem i els catalans que som, i per què no dels catalans que serem. Parla de les característiques comunes que ens uneixen i que ens defineixen, i de com aquestes ens han anat marcant al llarg del anys.

Si bé no és un llibre fàcil per als alumnes d’ESO, crec que sí que és interessant de passar-los algun fragment. Així se’ls pot demostrar que la història no és una “cosa passada” sinó que és de plena actualitat, i que si un personatge tant mediàtic com en Toni Soler s’hi ha entretingut, per alguna cosa deu ser…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *