Quadern de Berga, Jaume COPONS

Aquesta és una novel·la de Jaume Copons. Un autor que com a bon professor de llengua i literatura ha sabut encabir dins la seva obra tots aquells elements que fan que als adolescents els agradi una novel·la. A més a més, inclou molts subtemes com la música, les festes tradicionals… que permeten fer diferents tipus de treball a l’aula.

A més a més, hem tingut la gran sort que a través de l’editorial ens hem posat en contacte amb ell, i que ha vingut al nostre institut a fer una xerrada-col·loqui amb els alumnes de 2n que han llegit Quadern de Berga.

10 thoughts on “Quadern de Berga, Jaume COPONS

 1. Naiara Zarate Moreno i Jordi Floriach Clark

  Opinio de la Naiara:

  -El principi del llibre m’ha semblat bastant avorrit però després s’ha ant animant, fins que als últims tres capítols, que no podies parar de llegir per què volies saber el final.
  El problema es que quan hi arribaves deies “L’han acabat massa ràpid aquest final”.

  Jordi:

  -Jo estic d’acord amb la Naiara, però el tant el principi com el final estaven molt bé.
  M’agrada que toqui els diversos temes que en que es fixa, l’amor, l’adolescència, l’homosexualitat, problemes amb el pares…
  Es bastant complet.

 2. Pau Juhera

  El llibre Quadern de Berga m’ha semblat un llibre molt entretingut, però el principi una mica aborrit.
  Trobo que en David es el millor personatge, perque és una bona persona que ajuda a la Blanca en els moments més díficils.

 3. Raquel i Laura

  Nosaltres pensem que el llibre és avorrit,una mica dolent.No és d’aquells llibres que els llegeixes i t’enganxes a la primera i vols saber com acaba i el “Quadern de Berga” no és d’aquets.El principi és tota l’estona el mateix i et canses i el final s’acaba massa ràpid.Alguns capítols són interresants,però els altres el llegeixes i penses que no valen la pena.
  El personatge que més ens ha agradat ha sigut la Blanca,perquè va evolucionant al llarg de la història.Al principi és la típica noia qué li agraden només les marques,però després quan va descubrint coses sobre el seu pare,quan s’enamora d’en David,etc,llavors madura,perquè ha aprés coses sobre la vida.
  Personalment,nos ens ha agradat molt el llibre.

  Raquel Gonzalez i Laura Carrillo.
  2nA

 4. blivia neves

  El llibre quadern e Berga m’ha semblat un llibre molt entretingut.
  El principi del llibre no m´ha agradat molt,es posa una mica pesat…
  El moment que m’ha agradat més a sigut ,quan tot començava a pasar, com per exemple,el pare l’hi explica a la blanca que ha estat a la presó per falcificar quadres d’altres pintors més coneguts,també quan el manel diu que es gay i per ultim quan la Blanca y en David volen saber tot sobre el marxant ,i el marxant els intenta matar.
  Aquest llibre m’agradat molt,jo l’hi recomano a que tothom el llegeixi,sé que els agradarà,perqué a mi no m’agrada llegir però amb aquest llibre,quan he començat a llegir-lo no podia parar,fins que vaig arribar al final.

 5. Gonzalo

  El llibre Quadern de Berga m’ha semblat un llibre molt avorrit, però al final es més divertit.
  Jo crec en David es el millor personatge, perque
  ajuda a la Blanca quan cal i es bon tiu i una mica simpàtic.

 6. naiara zarate

  El principi del llibre m’ha semblat una mica avorrit, però poc ha poc s’ha anat fent mes interesant fins a arribar al final que ja no pots parar de llegir.

  NAIARA

 7. paulii

  El quadern de berga m’ ha semblat un d’ aquells llibres que el principi es aburrit i que el tens que llegir fins al final per veure si el final es interesant , i a sigut com ho e sentit jo , el final fantastic però el començament que es quan explica la seva vida fa sis anys enrrere en berga em va semblar aburrit , pero el meu punt de vista d’ aquest llibre es que m’ ha agradat 🙂

 8. Carlos Peréz

  El llibre del Quadern de Berga, no es gaire divertit. Com no m’agrada llegir no m’ha enganxat
  res, l’argument no era gaire bo.
  El meu personatge preferit és el Manel, perquè és homosexual i em va fer riure.

 9. Aina

  Bé a mi el quadern de Berga m’ha agradat bastant el que més m’ha agradat és el “feeling” que hi ha amb el David i la Blanca al principi de tot no cal dir que després s’enrrollen i tal però el que t’atrau de la novel·la és això a part dels problemes que té el pare.
  Jo no el vaig acabar d’entendre del tot però no està malamant.
  En quant a l’autor…
  Al principi semblava un maleducat i un pre-potent però està clar que la vista enganya.
  És un tio 10!
  És molt simpàtic i divertit en quant la manera de ser

  Petons

  Aina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *