Projecte: ” Les tauletes de llum “

AQUESTES SETMANES ELS ALUMNES DE P3 HEM ESTAT EXPERIMENTANT LA TARDOR A LES TAULES DE LLUM. PRIMER VAM TREBALLAR LA TARDOR AMB ELEMENTS NATURALS COM LES FULLES, LES PINYES, LES CARBASSES, LES CASTANYES… QUE ELS INFANTS VAN PODER MIRAR, TOCAR, OLORAR…. I DESPRÉS VAM COMPROVAR COM ES VEIEN A TRAVÉS DE LA TAULA DE LLUM.

TAMBÉ HEM TREBALLAT AMB TARONGES I MAGRANES, TOT OBRINT-LES I DESCOBRINT ELS SEUS SECRETS MÉS SENSORIALS PER PODER FER, TOT SEGUIT,  CREACIONS AMB PECES SOLTES! SOM UNES PERSONETES MOLT CREATIVES!

FINALMENT, HEM FET COMPOSICIONS I MANDALES DE TARDOR AMB ELEMENTS NATURALS I HEM JUGAT AMB LES LLUMS DE COLORS DE LES TAULES I TREBALLANT EL VOCABULARI!

 

Us animo que ho feu a les vostres aules!!

Mestra P-3

Projecte ¨ aprenem una cançó “

La primera proposta didàctica, que  van realitzar els nens i nenes de la clase de P3, va ser aprendre aquesta cançó de M’agrada la tardor.

Cada dia la mestre, desprès de fer la rotllana, li cantava la cancó per a què dia a dia aprenguesin la cançó.

Vam utilitzar com eina tecnologica les grabadores. Ells mateixos feien el enregistrament amb les grabadores que hi havia a l’aula.  A continuació tinc la demostració final que van realitzar tots plegats a finalitzar el projecte.

PROJECTE ” La tardor a l’educació infantil “

Aquesta unitat de programació va dirigida als infants de P3 durant el primer trimestre del curs, una vegada superat el període d’adaptació.  Hem escollit el tema de la tardor.
El fenòmen de la caiguda de la fulla és característic de la tardor. Es pretenc que l’infant aprengui i reconegui aquesta estació i tot allò que la defineix: la transformació del paisatge, els diferents colors, els fruits, festes tradicionals, costums… l’infant forma part d’un entorn canviant, l’escola l’ajuda a conèixer els fenòmens pròpis de cada estació i tot allò que nés característic d’una estació de l’any.

Es basaran molt especialment en l’observació directa, l’experimentació i la manipulació per aconseguir els objectius fixats a través d’activitats lúdiques i significatives. Cal dir que s’aprofiten els recursos de les TAC per realitzar algunes de les activitats, d’aquesta manera es vol que l’unitat sigui més atractiva pels infants, més motivadora, fent utilització de l’imatge com a element de suport a la diversitat de l’aula.

Descoberta d’un mateix i dels altres

Joc i moviment

Participació activa en les activitats

Gaudir en l’exploració i les pròpies experiències

Descoberta de l’entorn

Observació i exploració de l’entorn

Observació i descoberta dels canvis de l’entorn més proper, transformació del paisatge.

Experimentació i interpretació

Experimentació amb els elements més característics de la tardor

Raonament i representació

Raonament i representació dels canvis de l’entorn

Comunicació i llenguatges

Observar, experimentar i escoltar

Parlar, expressar i comunicar

Expressar i comunicar el que succeeix i les accions que realitza a través de les activitats propades.

Durant la setmana aniré posant les activitats realitzades a l’aula sobre el projecte.

 

Montse ” Mestra de P3 ”

 

 

Amb ulls de nen o de nena

Bon dia a tothom, avui en el meu bloc us volia compartir amb vosaltres una petita reflexió com veuen els nens el món real.

Primerament, sabem que no és el mateix veure una imatge, cosa o situació sent un nen/a o un adult. Perquè les nostres vivències ens fan veure les coses d’una altra manera, per tant, les vivències dels nens no són les mateixes que les  nostres.  A més a més, hem de tindre en compte la nostra situació emocional, igual que la dels nens, perquè un nen amb una vida amb un nivell sociocultural mitjà o alt, no veurà una imatge de menjar igual que un nen d’un nivell baix, que li falta el menjar a casa i sol tindre molts problemes.

Cada vegada aquesta eina està sent més utilitzada pels nens a la classe i que ens permet treballar totes les àrees, la matemàtica fotografiant objectes que tenen diverses formes geomètriques i fer-les comparar amb la realitat. En  medi fent fotos tots els mesos així mateixos veient com creixen per tal de comprar la mida.

També poden realitzar una sortida al bosc cap a la tardor i fer fotografies per ells mateixos amb la càmera de l’escola. Poden visualitzar diferentes coses o fer una figura de la tardor amb tots els elements de la naturalesa per tal desprès a classe treballar el llenguatge verbal.

La càmera digital és una eina amb molts recursos, un altre estil per a descobrir el món i gaudir-ho o també, una forma de veure com els nens veuen el món i el seu entorn, la qual ens serveix per a enriquir tant entre alumnes, com alumne-mestre.

Espero que la meva reflexió us hagi agradat i a part reflexioneu sobre ” amb ulls de nen o nena”.

 

Montse

 

 

Treballem a l’aula el so de la vaca i del gall

So del Cavall

So del Porc

So de la Vaca

So del Gall

So del Gat