Activitat 2: Què va passar?

Avui sou un grup d’historiadors que heu rebut aquesta carpeta. Està plena de fotografies i documents que expliquen un fet que va passar durant la Guerra Civil. Llegiu els documents, observeu les fotografies i escriviu entre tots els components del grup una redacció de mínim 1 foli d’extensió on expliqueu la vostra versió del que us sembla què va passar segons el que heu deduït després d’haver estudiat els documents. A l’escrit heu de poder respondre als següents punts:

  • Què va passar?
  • Quina data (dia, mes i any)?
  • A on va passar?
  • Hi va haver víctimes? Qui eren? D’on venien?
  • Com van reaccionar les persones que van veure el que estava passant? Què van fer?
  • Explicar el context històric d’aquella època i quina relació té aquest fet amb aquells esdeveniments. Què estava passant a Catalunya en aquells moments? Com relacionaries el que has vist en els documents amb el que estava passant?
  • Opinió personal: coneixeu aquesta història? Us ha sorprès saber que té relació amb el vostre poble? Us queden preguntes per respondre sobre aquest fet històric? Quines? Podeu afegir a la opinió personal altres reflexions que considereu convenients.  

Aquesta redacció serà corregida per el professor/a de ciències socials i de català. Des de socials es valorarà que el grup hagi estat capaç d’entendre i extreure la informació dels diferents documents i ordenar-la per fer una redacció on es resolguin tots els punts proposats. També es valorarà com s’ha relacionat el que s’ha descobert en els documents amb el context històric d’aquell moment que s’ha treballat a classe i les reflexions que el grup n’ha extret. Des de català es valorarà l’estructura, cohesió i ortografia del text. Les dues notes faran mitjana per obtenir la nota final de l’activitat que comptarà un 5% de la nota final de trimestre de cada una de les matèries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *