Ingredients Per a 8 crêpes:
– 250 g de farina
– 4 ous
– 1/2 litre de llet sencera
– 50 g de mantega
– 10 g de sucre
– 1 pessic de sal
Com fer creps
Tirem la farina en una font i afegim poc a poc, amb la batedora de varetes, la llet, els ous, la sal i el sucre. La massa ha de quedar llisa però no espessa.
La deixem reposar 5 minuts i, a continuació untem una paella mitjana amb la mantega i esperem que s’escalfi a foc mitjà. Per fer la primera crep fem un cullerot soper, dels de sopa, i la repartim perquè ocupi tota la base de la paella.
Un cop daurada com 1 minut a foc suau la capa de sota de la crep la enlairem amb ajuda d’una espàtula i li donem la volta per daurar l’altra cara.
Hem de repetir l’operació de greixar amb mantega la paella amb cada crep.
Consells de presentació: les creps salades van bé amb amanida, formatge, carn amb salsa o verdura. Les creps dolços amb xocolata, melmelada o nata.
Bianca Stefanescu i Ivan Lozano