HEM CANVIAT, SÍ!

href=”http://blocs.xtec.cat/blocairesdecinque/files/2013/06/DSCF1734.jpg”>BON ESTIU!<a

<a href="http://blocs.xtec.cat/blocairesdecinque/files/2013/06/DSCF9753.jpg"><a href=”http://blocs.xtec.cat/blocairesdecinque/files/2013/06/Ilaia1.jpg”>

Publicat dins de General | 1 comentari

Coreografies

Dimarts, 2 d’abril de 2013

El darrer dia del 2n trimestre, els alumnes de les dues classes de cinquè vam finalitzar el treball de ball fet a les sessions d’Educació Física.
Durant algunes sessions vam apendre passos d’aeròbic i també ens van ensenyar com ajuntar els passos per a formar coreografies.
I per grups vam crear les nostres pròpies coreografies!
Aquí podeu veure les fotografies de tots els grups.
Coreografies on PhotoPeach

Publicat dins de General | Deixa un comentari

D’excursió a Canoves. Visitem el parc natural del Montseny

Dijous 21 de març de 2013

El dia 20 de març vam anar a Cànoves a visitar el parc natural del Montseny. A l’excursió hi havia els alumnes de cinquè de quasi totes les escoles de La Garriga i alguna escola de Figaró.

Vam marxar amb autocar i quan vam arribar, vam esmorzar. Al cap d’una estona, ens vam reunir amb tots els alumnes, després vam anar a passejar i vam estar observant les coses que teníem al voltant.

Ens vam tornar a reunir amb tots els alumnes i vam començar una sèrie de proves. En una prova havíem d’aixecar unes galledes i trobar uns dibuixos de coses que poden haver en un parc natural. En una altra havíem de fer una mena de relleus. I per últim hi havia una que havíem de construir un parc natural. També vam fer un joc de dues persones que es posaven unes escombraries a l’esquena i els altres havien d’encistellar plàstics. I per últim vam fer un joc de mímica. També vam veure la carbonera, que era una muntanya de terra que transformava troncs d’alzina en carbó i treia molt de fum.

Al cap d’una estona vam dinar, quan vam acabar vam jugar una estona i ens van cridar per anar a veure una mena d’espectacle. Quan es va acabar vam anar a l’autocar i vam tornar a La Garriga.

Ens ho vam passar molt bé!

Maria Bonet

VIu al parc on PhotoPeach

Publicat dins de General | Deixa un comentari

JORNADES CULTURALS. L’ALIMENTACIÓ

Els dies 6, 7 i 8 de març van fer les jornades culturals que parlaven sobre l´alimentació. Teníem unes mascotes que es deien: BROC i NAGA

El dia 6 de març vam obrir les portes vestits de cuiners i vam dir l´eslògan: ´´fruita, llegum i verdura, llarga vida assegura´´. Després vam veure un vídeo que es deia ´´Nutrició: buscant l´equilibri´´. Vam fer un recital poètic 5èA, 5èB, 6èA i 6èB, i després a 6è els hi van donar caramels i ens van donar també a nosaltres. Després del menjador vam fer una gincama .

El dia 7 de març a primera hora del matí vam fer tallers. Un era el de la Teresa, que havíem de construir una piràmide de l´alimentació. Després del pati vam veure in vídeo. A la tarda vam fer “rol playing”, on la Laia ens donava una frase i la havíem de representar amb parelles.

El dia 8 de març, l´últim dia al matí, vam veure un vídeo de la diabetis. Després del pati vam fer un dibuix amb imatges d’aliments de revistes que vam portar de casa, l’activitat es deia “L’art i l’alimentació”. Després del menjador vam fer un ball que es diu “m´agrada l´esport” i ens van donar pa de pagès amb oli , cacao i sucre per berenar com es berenava abans.

IRENE COTERON
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fractals

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Quèquicom: Buscant l’Equilibri

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Diabetis: quan el dolç amarga

Divendres, 8 de març del 2013

Avui, darrer dia de les jornades culturals, els alumnes de cinquè hem vist un reportatge de la diabetis molt interessant i hem tret algunes conclusions:

– Els símptomes que ens poden advertir de que podem tenir diabetis són: que fas molt pipi, que beus molta aigua, t’aprimes molt i estàs molt cansat. (Mar)
– Les persones diabètiques poden arribar a fer vida normal sempre i quan portin un control. (Jezabel)
– Si ets diabètic i fas molt exercici físic pots tenir una hipoglucèmia (una baixada de sucre a la sang). (Taufik)
– Les persones diabètiques noten que tenen una baixada de sucre quan tenen suors i tremolors. (Iria)
– És tan dolent tenir molt sucre a la sang com poc. Si tens més sucre del màxim establert es diu que tens una hiperglucèmia. (Òscar)
– L’estevia és un edulcorant natural apte per diabètics. (Milagros)
– Hi han dos tipus de diabetis: tipus I i tipus II. (Enric).
– Les diabetis de tipus I, la solen tenir persones joves. I la diabetis de tipus II, la poden patir persones grans i persones obeses. (Oriol)
– La insulina és una hormona que la genera el pàncrees i s’encarrega de controlar els nivells de sucre de la sang. (Martí)
– Les persones diabètiques no segreguen insulina i per això se l’han d’injectar. (Queralt)
– Estan investigant i de moment no han trobat la cura de la diabetis, però creuen que la trobaran aviat. (Oriol)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Climograma 2012

Ja tenim el climograma del 2012 de La Garriga!

Gràcies a l’Agustí que ens ha proporcionat les dades de l’estació meteorològica de la Garriga de l’any 2012, ja hem pogut confegir el climograma del 2012.

L’hem penjat al costat del de l’any 2011 per poder comparar.

Per veure’l en una mida més gran, consulteu la pàgina ACTIVITATS TAC, apartat Climograma 2012.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FELIÇ 2013!!!!!!!!!!!!

2013

Els alumnes de cinquè hem tornat a l’escola molt contents amb els regals de Nadal.
Però el regal que ens ha agradat més ha estat una nova companya. L’Ariadna (l’Ari) ve de St. Cugat del Vallès. Amb ella ja som tretze els que portem ulleres a la classe de cinquè B.
Aquest curs han arribat quatre nenes noves a cinquè: l’Andrea, l’Íria, la Irene i l’Ari.
Estem molt contents i contentes perquè totes són molt simpàtiques i amables. Desitgem que ho passin molt bé entre nosaltres.

Publicat dins de General | 1 comentari

Quadres de Nadal inspirats en Tàpies

Aquests són els quadres que vam fer els alumnes de 5è inspirats en l’Antoni Tapies.

Publicat dins de General | 1 comentari