HEM ESTAT DE COLÒNIES!!

“Can Bajona” és una granja-escola situada al municipi de Clariana de Cardener, a la comarca del Solsonès.  Les instal·lacions estan envoltades de grans extensions de boscos que ofereixen un paisatge muntanyenc, on durant 3 dies hem pogut gaudir de la natura.  Ep!! Aquí no queda tot …

Ens van rebre uns pallassos que ens van ensenyar les seves habilitats i trucs.  Amb ells i elles vam aprendre a fer acrobàcies, malabars i equilibris.   També ens van mostrar com maquillar-nos i disfressar-nos per fer el pallasso!!  Tot aquest treball va tenir un tancament ben especial.  Un gran espectacle on vam poder compartir, amb els nostres companys, monitors i mestres, tot el que havíem après.

Finalment, vam poder visitar la granja, on ens van mostrar i explicar algunes de les necessitats i característiques dels animals que hi conviuen: una mula, una vaca, conills, ovelles, cabres…

Les fotografies que trobareu, picant sobre la següent imatge, són el resum de les experiències viscudes.  Esperem que us agradin!!

JOC VIU

Aquest matí hem anat a la platja per a participar en uns jocs molt divertits. Hem passat per moltes estacions on es treballaven  diverses habilitats físiques: hem reptat, hem saltat, hem fet curses amb diferents materials, hem practicat l’esgrima amb un sabre de foam i també hem jugat a volley.

Ens ha encantat anar en trineu per la sorra  i que ens féssin massatges amb grans pilotes, teles i cordills. Ja veieu, un matí molt esportiu!

Tot això a l’aire lliure, tocant la sorra i l’aigua del mar. Ens ho hem passat genial!

Si voleu veure´ns en acció, cliqueu a l’enllaç:

1RB FOGONS MÀGICS

1r A – LA BURGUERCLASSE

Diada de Sant Jordi a Cicle Inicial

“Fa molt i molt de temps, quan els esquirols calçaven espardenyes, la vida dels vilatans de Montblanc es va veure trasbalsada per l’aparició d’un drac d’aspecte terrible…”.  Així podria començar la llegenda de Sant Jordi.  Durant aquesta setmana, a les aules, hem estat treballant algunes de les seves versions.  Però aquí no acaba tot.   Avui, avançant-nos a la festivitat del 23 d’abril, hem realitzat una sèrie d’activitats que ens han portat a gaudir d’un dia molt especial.

A primera hora del matí ens hem reunit al gimnàs per celebrar els “Jocs florals” del Cicle Inicial.  Les categories han estat rodolins, en el cas de 1r, i contes, en el de 2n.  Dos infants per aula han estat els galardonats però les 4 classes hem rebut un diploma, una rosa i un llibre per l’esforç realitzat.

Per acabar el dia, ens hem reunit al pati per viure una “RODA DE CONTES”.   Organitzats en 6 grups, hem participat de 2 circuits diferenciats en els que, acompanyats pels nostres mestres, hem gaudit d’àlbums il.lustrats, de contes en vers, de poemes i d’històries representades.

Tot plegat queda recollit en les fotografies que podreu trobar picant sobre la imatge.

FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!!

Mestres de Cicle Inicial

Celebrating EASTER!!!

Hi families,

during this week the children in Infantil and Inicial participated in an EASTER EGG HUNT around the playground. In some of the courses we could mix the children of different Year groups in cooperative teams and in others we only could do it with the whole group. Anyway, all of the pupils enjoyed a lot looking for the chocolate eggs and a bunny as well. They looooved getting their chocolate treats. It was a SUPER FUN activity.

Hola famílies,

durant aquesta setmana els infants d’Infantil i Inicial han participat en una EASTER EGG HUNT al voltant del pati. En algun dels cursos vam poder barrejar els alumnes de diferents cursos per grups cooperatius i en d’altres ho hem fet amb el grup sencer. De totes maneres, l’alumnat ha gaudit molt buscant els ous de xocolata i també un conillet. Estan encantats amb les seves xocolatines. Ha estat SÚPER DIVERTIT.

Click on the image below to view the pictures / Cliqueu damunt de la imatge per veure les fotos

Happy Easter | S+D METALS - your stock and service expert for high-performance material as CP Titanium, Titanium alloys and special steels

 

 

MÓN SANT BENET (SORTIDA)

Món Sant Benet és el nom d’un projecte cultural i d’un complexe, que inclou diferents edificis i espais.  Entre ells un monestir benedictí, d’origen medieval, i un centre internacional d’investigació en cuina.  Avui hem pogut visitar tots dos.

Dins de les propostes hem realitzat un taller anomenat “Els tastaolletes”.   Als científics els encanta provar coses noves, i com que a nosaltres també, a través d’alguns dels seus experiments i les seves receptes, hem jugat a ser científics per un dia: hem posat a prova el nostre sentit del gust tot clavant mossegada a gelatina de fruita, mentre hem descobert d’on surt la mantega i hem finalitzat el taller preparant unes postres que no són el que semblen… “Ous ferrats” de iogurt i esferificació de suc de préssec!!  

LA BURGUERCLASSE 1r A _ MÓN SANT BENET

FOGONS MÀGICS 1r B – MÓN SANT BENET

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA (1R – A)

L’objectiu principal de la sortida del passat divendres ha estat introduir-nos a la gimnàstica artística.  A partir d’aquí hem pogut conèixer aparells gimnàstics i els elements bàsics d’aquesta disciplina esportiva.

Vam començar per una explicació d’aquest esport, a continuació vam fer un  escalfament, seguits per dos circuits per tots els aparells de gimnàstica femenina i masculina, vam realitzar exercicis per relaxar la musculatura i finalment vam poder gaudir d’una demostració per part de gimnastes professionals.  En tot el procés ens van acompanyar entrenadors del “Gimnàstic Club Gràcia”.

THE ENORMOUS TURNIP

Dear families,

Last Tuesday, we had the opportunity to watch a theatre performance at the school thansk to The Tale Teller company. The play was called ‘The enormous turnip‘ and the pupils enjoyed and had a good time participating, singing and dancing the songs.

Benvolgudes famílies,

Dimarts passat vam tenir l’oportunitat de veure una obra de teatre a l’escola gràcies a la companyia The Tale Teller. El títol de l’obra era ‘The enormous turnip‘ i l’alumnat va gaudir d’allò més participant, cantant i ballant les cançons.

VISITA AL GRÀCIA GIMNÀSTIC CLUB

Hola famílies!

Aquest divendres la classe dels Fogons Màgics vam visitar el Gràcia Gimnàstic Club. Vam gaudir de les seves instal·lacions i vam conèixer i practicar un nou esport: la Gimnàstica.

Vam fer un bon entrenament i ens ho vam passar genial! Al final de la sessió ens van fer una sorpresa : una demostració espectacular de dos dels gimnastes del club.

Aviat la Burguerclasse podrà gaudir d’aquesta experiència tan maca.

D’aquí poden sortir grans gimnastes!

 

FOGONS MÀGICS  1RB

… COM UNA NENA

Avui, 8 de març, celebrem el Dia Internacional de la Dona.  Tot i que la igualtat i el respecte sempre estan presents a les aules, avui és un dia magnífic per aprofitar i treballar, de manera més concreta, aquest tema.

Fa uns dies vam proposar, als nens i nenes de 1r, realitzar una sèrie d’accions.  Les havien de portar a terme sense pensar-ho gaire, és a dir, havien de fer el primer que els venia al cap.  A continuació els vam demanar que reflexionessin sobre la proposta i les accions que havien realitat.   Avui, els hem projectat el resultat final.  Les seves reflexions ens han portat a preguntar-nos, una vegada més, perquè quan ens fem grans perdem la naturalitat innata en aquestes edats.

 

 

 

 

Una altra de les propostes ha estat escriure un missatge, dins d’un cor lila, a una dona important a la nostra vida.  Després l’hem enganxat sobre un mural que hem elaborat entre tots els nens i nenes del Cicle.  Quan divendres vingueu a visitar l’escola no us el podeu perdre.  Us deixem, recollit en imatges, alguns dels moments viscuts.

LA SETMANA CULTURAL

Durant aquesta setmana totes les propostes de treball estaran vinculades al projecte transversal:  

Realitzarem una sèrie de tallers per aconseguir arribar a ser uns bons xefs-científics.  El dilluns els nostres mestres ens proporcionaran un carnet.  Cada vegada que superem un dels tallers hi haurem de ficar un gomet.  El divendres rebrem un diploma acreditatiu. 

Aprendre pot ser molt divertit!!!

Sabeu una altra cosa?  Aquests dies també celebrarem el Carnaval!!

Si aneu picant sobre els enllaços podreu anar gaudint d’alguns dels moments viscuts.

21 de febrer    22 de febrer     23 de febrer    24 de febrer    25 de febrer