El que t’hauria dit

Aquesta matinada la covid se t’ha endut, has marxat amb la ventada. No hem pogut acompanyar-te, no ens han deixat, tot i que ens van dir que ens trucarien quan arribés el moment per ser al teu costat les últimes hores. Però no ha estat així, la trucada ens ha anunciat la teva mort.

Són moltes les coses que es barregen al cap i escriure-les ajuda, com a mínim és una manera de dir el que m’agradaria haver-te dit: un simple gràcies.

Gràcies per haver estat sempre al nostre costat, per haver-nos donat seguretat en la nostra infantesa quan el pare va morir, i també en les difícils adolescències. Per haver-nos donat l’empenta necessària en els moments que ens donàvem per vençuts i per ensenyar-nos que no tenim res regalat, que la vida és dura però cal lluitar-la.

Gràcies també per haver fet de iaia, i haver-ne gaudit. Les iaies també són eternes, has estat un gran exemple pels néts.

Sé que hi ha qui dirà que has tingut una vida dura, i és cert: malaltia, pèrdua de marit, després del fill gran, i aquest patiment final… totalment cruel i injust. Però tu sempre ens has  ensenyat que la pena es porta  per dins, que no s’ha de fer pena. És així com amb aquest escrit vull reivindicar la teva fortalesa, la que ens fa sentir orgull de ser qui som: els teus fills, les seves parelles, néts, i família.

Perquè és cert el que es diu:  les mares són eternes, per això et portarem sempre al cor.

Gràcies per tant, descansa en pau mama.

3 comentaris a “El que t’hauria dit

  1. Paraules sentides cadascuna d’elles que broten de l’instant lucid que porten els moments més intensos i intims. Paraules de filla que ha estimat profundament la persona que li va donar la vida Paraules que traspúen un agraïment sincer d’aquella nena que de la mà de la seva mare ha seguit el seu camí de vida per arribar a ser la persona que és ara. Molt bonic Anna! Una abraçada

  2. Una abraçada Anna. Gràcies per les teves paraules com estàs agraîda de la mare que has tingut i que portaràs sempre dintre teu.

  3. La teva MARE , per mi sempre ha sigut un exemple de valentia i força.
    Sempre la recordaré com la SUPER DONA que portava als seus fills i la iaia en un COLUMBIA blau petit que semblava un cohet perquè corria molt i sempre i havia puesto a dins per tothom. Va haber una epoca en la que vaig parlar molt amb la
    Sra. Anita i em donava molta pau i força. D’aqui la SUPER DONA que mai va demostrar ni un moment de feblesa amb tot el que tenia que portat … (i lo trastos que eran els seus fills). Sempre mirava endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *