WOICES

Aprofitant aquests dies de vacances m’entretinc provant eines que durant el curs no trobo el moment degut  al ritme diari de l’escola.

Així doncs  estic provant “Woices” una eina que et permet geolocalitzar amb àudio punts d’interés. En tres passos ho tens tot: assenyales el punt en el mapa, escrius una presentació i graves o puges l’arxiu. A més a més és una eina integrada al món de la telefonia mòbil. Android et permet baixar una aplicació per tenir accés a totes les audioguies i els arxius que la gent ha fet en un radi de proximitat que el mateix telèfon detecta.

És una eina molt fàcil i intuïtiva i les possiblitats que ofereix són enormes…. de ben segur que ho utilitzarem el  proper trimestre en el treball de l’edat mitjana: geolocalitzar els edificis medievals del barri del Raval.

Fa un temps ja en parlàvem de les possibilitats de woices  en el bloc de l’eduwiki:

  • Escriure l’entrada sobre un monument proper o la nostra localitat i penjar-la també en àudio a Woices, indicant al mapa on està.
  • Situar al mapa espècies animals o vegetals i parlar de les seves característiques i entorn.
  • Crear biografia amb àudios, tot creant una ruta d’ecos on a cada lloc s’expliqui què ha fet el personatge de qui descrivim la vida.
  • Fer una mena de guia turística de la nostra localitat.
  • Fer descripcions, treballant la creativitat i la imaginació (com recordem un indret, les diferències i contrastos amb altres punts del mapa, com ens imaginem un lloc on no hem estat mail).
  • Recitar poemes i situar-los al lloc que descriuen o que evoquen (per exemple, el mar, la muntanya, un llac, etc.) , o al lloc on va nàixer l’autor/a.

Ara però deixo un exemple de com donar a conèixer les perles arquitectòniques d’un barri com Sants, molt transitat però poc turístic malgrat els interessants edificis que té, com bé apunten un grup d’estudiants de 4t d’ESO en el seu treball de recerca… ai si haguessin fet servir el woices!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *