QUAN ES FON LA LLUM DEL VÍDEOPROJECTOR

Participació al programa Altra Ràdio a l’escola del 21 de gener a Ràdio 4

Dilluns, comença una setmana del segon trimestre. Els nanos estan contents que sigui dilluns, perquè, encara que els encanti jugar pel carrer, els nens i nenes de la meva classe estan esperant que arribi aquest dia per tornar a anar a l’escola.

Ens retrobem, comentem com ha anat el cap de setmana i ens posem a treballar. Arriba la 1h del migdia i alguns marxen a dinar a casa, altres van al menjador. Les mestres del mateix nivell, com cada dilluns al migdia, ens trobem per programar i preparar materials.

Ens situem davant la PDI, pissarra digital, per tal de mirar el funcionament d’una web interactiva sobre percentatges… i és que els tants per cents els treballarem a partir de conceptes molt i molt familiars per l’alumnat: El transport s’apuja, la T-10 un 12%, i estem de rebaixes i quin èxit, es ven més ara que per la campanya de reis… estem segures que els nens i nenes estan acostumats a veure el símbol del tant per cent i a sentir parlar de descomptes i pujades. Treballarem també a partir d’una factura, la de l’aigua ens servirà i veuran que sempre surt l’IVA, un altre tant per cent a sumar a les despeses.

Estem realment ficades dins el tema quan, de cop i volta, sona un so estrident, un espatec i la PDI deixa de funcionar. Ens hem realment espantat, què ha passat? Evidentment mirem el canó de projecció i si, ha deixat de funcionar, ha petat la bombeta.

Comença aquí el calvari de buscar per l’escola un videprojector per no deixar de fer el que teníem previst. Necessitem la PDI, som escola educat 2.0 i hem descobert la finestra al món que representa tenir una pissarra interactiva. Comencem també a parlar amb l’empresa i…. si, tenen una bombeta amb stock però ja no entra en garantia. Per tant ens tocarà pagar la substitució de la llum, i tot i que l’empresa ens ho deixa molt bé de preu, per l’escola us asseguro que és un pal dels grans. Mentre pensem alternatives ens preguntem…Perquè l’administració no ha previst, i menys amb tanta retallada, que pot ser molt normal que es fongui una bombeta del vídeoprojector….? I aquesta pregunta pren més força si tenim en compte que, avui en dia, totes les escoles estan dotant les aules de pissarres interactives i videoprojectors…

Ai a la que comencin a petar les llums dels canons!
Això si, també us ho puc assegurar, a les escoles estem més que acostumades i acostumats a tirar endavant. Malgrat no tenir recanvis pel canó de projecció ens espavilarem i farem que torni a funcionar… ara bé, hauria estat bé que algú hi hagués pensat.
Mentre tant, és dilluns i acaba de començar una setmana a l’escola.

Un comentari a “QUAN ES FON LA LLUM DEL VÍDEOPROJECTOR

  1. Tens tota la raó. El preu de les bombetes dels canons és prohibitiu. A més cop cap canó és igual no resulta gens fàcil trobar el recanvi adient i es necessita el seu temps. Hi ha algunes empreses que disposen de preus força competitius si no s’utilitzen les marques oficials, igual que el que passa amb els cartutxos de tinta de la impressora. Per sort les bombetes tenen una durada força important.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *