ALTRA RÀDIO: APRENDRE ANGLÈS VIVENCIALMENT, EN PERSONA I A TRAVÉS DEL FACEBOOK

Reflexió emesa el 17 de desembre a l’Altra Ràdio a l'escola, dins el programa "El millor de cada casa".

Aquests dies he tingut un holandès de 15 anys a casa, el motiu? L’intercanvi que organitza l’institut del meu fill per millorar l’anglès.

La veritat és que en un moment on l’aprenentatge de l’anglès està a debat, on es qüestiona tant l’aprenentatge d’aquesta llengua en els centres educatius t’adones com a mare, i com a professional, que l’aprenentatge d’una llengua no té misteris, la solució és més senzilla del que sembla: Aquests dies el meu fill ha practicat més l’anglès que en qualsevol classe senzillament perquè l’idioma ha estat present les 24 hores del dia.
I no només durant la setmana que hem tingut al “Mijiu”, que així es diu el noi, si no durant les setmanes prèvies a través del facebook.

I és que encara hi ha qui s’atreveix a dir que les xarces socials no aporten res als nostres joves. Des del mateix moment que van tenir el nom del seu partener, tots els nois i noies els van buscar pel facebook, i evidentment hi eren, perquè a l’actualitat, si tens 15 anys i no estàs al facebook o a les xarxes socials, no ets. Les xarxes socials són més que un mitjà per comunicar-se, són una plataforma per a reivindicar-se, comunicar-se i sobretot per crear lligams.

Ara el noi holandès no hi és, ja ha tornat a casa seva, però com que l’intercanvi continua, ja que els nostres fills aniran a Holanda al mes d’abril, els nois i noies es continuen escrivint. Parlen de la seva quotidianitat, des de l’últim partit del Barça, al resultat de les notes o recordar el que van fer durant la setmana que van estar junts a Barcelona. Estan i es parlen.

On està doncs el misteri d’aprendre una nova llengua? És fàcil, en que sigui present. Potenciem des de les escoles que es comuniquin amb alumnes de països de parla anglesa o aque aquesta sigui molt present, com és el cas d’Holanda, fem que es passin més pel.lícules en versió original, fem que des dels mitjans de comunicació l’anglès sigui més present… deixant per exemple, les intervencions que fan en anglès els periodistes esportius al Guardiola després d’un partit, i no tallant la connexió en aquell moment.

L’aprenentatge de l’anglès és de tota la societat, no caiguem en l’error de deixar tota la responsabilitat a l’escola. Adonem-nos del potencial de les xarxes socials per aprendre, obren unes portes enormes a la comunicació en altres idiomes.

2 comentaris a “ALTRA RÀDIO: APRENDRE ANGLÈS VIVENCIALMENT, EN PERSONA I A TRAVÉS DEL FACEBOOK

  1. “si tens 15 anys i no estàs al facebook o a les xarxes socials, no ets” És tant cert, això!!! I jo crec que s’està fent extensiu a d’altres edats vitals, oi? Bon Nadal, Anna!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *