Surrealisme per Sant Jordi

Mentre passejava  per les Rambles el dia de Sant Jordi i el meu fill triava i remenava quins llibres li agradaven vaig ser testimoni d’un fet surrealista.

Mentre em sentia contenta de veure l’interès del nen amb la lectura i fent respectar el seu criteri  (per fí mostra molt interès en els llibres), en una de les parades veig una nena, d’uns 10 anys, amb un llistat de llibres. La nena buscava i remenava,  i a la fi  va trobar el llibre que buscava. De cop i volta i destorbant l’atenció que el llibre li produïa, se sent una veu, concretament la veu de la mare que li diu:

-Qué haces?
La nena ràpidament li respon:
-Miro un libro
I la mare li respon, també ràpidament:
-Pa qué?
Aquí la nena va trigar una mica més a respondre, i la seva cara de perplexitat es va fer evident. Al cap d’uns segons de silenci respon:
-Pa leer!
I aquí  el missatge de la mare crec que no va deixar indiferent a ningú dels que estàvem allà:
-Pero no prefieres unos pendientes de las paraditas. Ala, vamos!

La nena que deixa el llibre i marxa amb la mare amb cara atònita, suposo que com la que se’ns va quedar a la majoria. 

Benvingut any de la lectura!…. mentre molts critiquen que els joves no llegeixen hi ha bufetades a la porta de la FNAC perquè molts joves no poden tenir signat el seu llibre, un llibre que els autors són uns locutors d’un programa de ràdio (si de ràdio i no de tele), i una nena no pot llegir perquè la mare prefereix gastar-se els euros en unes arracades… en fi,  a quina institució se li acudirà educar als pares? Això si, mentres tant mantindrem el debat entre el "puritanisme" entre autors mediàtics i autors "de pata negra".

Comentaris a la comunitat.net

2 comentaris a “Surrealisme per Sant Jordi

  1. Per sort, no tots els pares són així. Que n’hi ha molts? Doncs sí. Que la majoria volen que els seus fills siguin esportistes d’èlit/models? També. Però també hi ha pares que comuniquen l’amor per la lectura als fills. Suposo que tot depen de si als pares els agrada o no llegir.
    Casa meva sempre ha estat plena de llibres. No recordo mai al meu pare o a la meva mare que em contestessin algun dubte. Sempre em deien on ho podia trobar i ho havia de buscar jo en els llibres. I a ells no els va educar ningú perquè ho fessin així, els va sortir de dintre.

  2. Tens raó, l’educació que rebem a casa és vital, i no sempre això correspon a haver viscut en un entorn de nivell cultural elevat.
    Vinc de família treballadora que sempre ha estimat la lectura. Precisament per això no em deixarà de sorprendre els adults que ho valoren tant poc.
    La mare en qüestió, la del fet surrealista, correspondria a una classe mitjaneta, no era tiradeta, no…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *