Solucions als 4 últims problemes de la setmana.

Problema nº11

El problema nº 11 l’he fet tots bé, hi havia més d’un camí correcte només era qüestió de càlcul.

Problema nº12

Una alzina produeix 1,7 kg d’oxigen cada hora. Quantes alzines calen per proporcionar a 34 estudiants l’oxigen que necessiten durant una setmana, si cadascú en necessita 0,7 kg per hora?

Primer podem calcular l’oxigen que necessitem en total per 34 estudiants durant una setmana:

Calculem l’oxigen que necessita una persona en una setmana: multipliquem l’oxigen que necessitem en una hora (0,7)  per 24 (24 hores que té un dia) i per 7 (7 dies que té una setmana)

0,7 x 24 x 7 = 117,6 kg

Llavors multipliquem aquest resultat per 34 (doncs hem de calcular l’oxigen necessari per 34 persones)

117,6 x 34 = 3998,4 kg

Ara calculem l’oxigen produït per una alzina en una setmana (fixeu-vos per 24 hores que té un dia i per 7 dies que té una setmana

1,7 x 24 x7 = 285,6 kg

Per acabar, només ens falta dividir…

3998,4 : 285,6 = 14

R/ Ens calen 14 alzines per proporcionar l’oxigen necessari a 34 estudiants durant una setmana.

Problema nº13

Un pastor arriba a la riba d’un riu amb una ovella, un llop i una garba d’espigues de blat. De cop es troba una barca molt petita i feta malbé, però descobreix que si només porta una de les coses en cada viatge podrà passar a l’altre costat. Després de molt pensar-hi troba la solució.

Com s’ho farà per travessar el riu i continuar el seu passeig amb l’ovella, el llop i la garba de blat sense que el llop es mengi l’ovella i l’ovella es mengi el blat?

Primer de tot portarà a l’ovella a l’altra banda de la riba. En segon lloc, portarà al llop a l’altra banda; tot just deixar el llop agafarà altra cop a l’ovella i la tornarà a la banda de la riba inicial. Segidament, portarà el blat cap a l’altra banda de la riba. Finalment, portarà a l’ovella.

Tots els que heu entregat aquest problema l’heu fet bé! També hi havia una altra solució similar que consistia en portar primer l’ovella, llavors el blat però tornan l’ovella a la riba inicial, després portar-hi el llop i finalment l’ovella.

Problema nº14

En Pere, en Joan, en Carles i l’Albert, van a sopar amb les seves mullers. En el restaurant es van posar en una taula rodona i van seure de manera que es complien les següents condicions:

Cap marit seu al costat de la seva dona. Davant d’en Pere hi seu en Carles. A la dreta de la dona d’en Pere hi ha en Joan. No hi ha dos homes de costat.

Qui seu entre en Pere i l’Albert?

La dona d’en Carles.

Els que heu dit que és la dona d’en Joan fixeu-vos que no pot ser ja que llavors la dona d’en Carles seuria al costat d’en Carles, i recordeu que cap dona seu al costat del seu marit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *