Els éssers vius més senzills: Moneres i Protoctists

Aquí teniu la presentació powerpoint del tema dels éssers vius més senzills: Moneres i Protoctists.
Al final de la presentació he afegit dues diapositives amb imatges dels microorganismes que vam veure a pràctiques: paramecis i vorticel·les!! Els vídeos pesen massa per posar-los en el bloc…

4 thoughts on “Els éssers vius més senzills: Moneres i Protoctists

 1. salma bouzaidi

  Hola soc la salma et vull fer unes preguntes de l’examen.
  Es que dinc uns duptes: a la pag.109 l’ultim paragraf diu que perque serveixen les algues el tenim que estudiar?
  I les tres fotos de les algues els paragrafs que hi posa a cada una de les fotos el tenim que estudiar?
  I la reprodució i la relació de les algues dels bacteris els tenim que estudir?I els i els bacteris parasits, bacteris sapròfits, bacteris simbions els tenim que estudia?I els virus tenim que estudiar els microorganismes beneficiosos i els microorganismes perjudicials?

 2. ESTER RISSECH TAULER Post author

  Hola Salma,
  De les algues t’has d’estudiar el que vam anotar a l’esquema (ho tens també en el powerpoint), la única cosa que has de saber és el que vam dir a pràctiques sobre que les algues verdes són les que viuen en zones més properes a la superfície, les algues brunes en zones intermitges i les algues vermelles són les que viuen en zones més profundes. Per tant, no t’has d’estudiar ni aquest paràgraf de la pàgina 109 que dius ni tampoc els peus de les tres fotos.
  De reproducció i relació de les algues i els bacteris només t’has d’estudiar l’esquema que vam fer (aquest que et dic que està en el powerpoint). F’xa’t que bacteris paràsits, sapròfits i simbiont també surt a l’esquema per tant t’ho has de saber.
  L’últim que dius de microorganismes perjudicials i beneficiosos no s’ha d’estudiar. Però virus sí, recorda que vam anotar algunes coses, allò és el que t’has de saber.

  En resum, jo de tu estudiaria bé els esquemes que vam fer a classe, que si no els tens ben fets pots mirar-los del powerpoint, i els exercicis que he anat fent a classe. Del llibre màxim has de fer-ne una lectura.

 3. salma bouzaidi

  l’exercici 25 de la pag.118 no l’havia fet el tinc que fer per repasar.

 4. ESTER RISSECH TAULER Post author

  El pots fer per repassar, però recorda que és molt important estudiar també els esquemes…
  Molts ànims!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *